Hírek

A világ első újrahasznosított mozireklámját vetítették vászonra Budapesten

Naponta 5000 kilométer hosszú kukásautó-konvojt töltünk tele szeméttel. Észreveszi ezt bárki is, amíg nem teszik az orra elé? Egy budapesti moziban az orrunk elé tették és vetítették ki a filmvászonra.

Ma, a Föld Napján az Erzsébet körúti Art+ Cinema moziban a Földünk a műanyag bolygó című film megtekintésére érkező közönség meglepődve tapasztalhatta, hogy a vászon előtt egy nagy kupac szemét éktelenkedik, ami ugye nem csak a Föld Napján válthat ki jogos megütközést. Miután mindenki elfoglalta a helyét a nézőtéren, értelmet nyert a látszólag céltalanul odavetett hulladéktömeg, ugyanis a hangszórókból felcsendülő rövid felvezetés után felgyulladt egy lámpa, mely alulról világította meg a szemétkupacot, és mindenki legnagyobb meglepetésére Budapest városának sziluettje jelent meg árnyék formájában a mozivásznon.

A „véletlenszerűen” összehordott szeméthalom ugyanis valójában egy szobor. Szabó Ottó szobrász művének a különlegessége, hogy önmagában nem tűnik műalkotásnak, csupán egy nagy adag szemétnek. Egészen addig, amíg a megfelelő helyről fényt nem kap. Ekkor történik meg a varázslat, pozitív értelemben sokkolva a téma iránt amúgy is fogékony közönséget.

A performansz a hulladék újrahasznosításban élen járó FCC Magyarország figyelemfelhívó kampányának része volt, melyet a DeepInsight kreatív ügynökséggel közösen készített.

A moziban levetített mozireklám videója itt tekinthető meg: https://drive.google.com/file/d/0B_S1oI1U0A2mVWUxanFXTkhzQVk/view?usp=sharing

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com