Hírek

Világok harca – musical, holografikus megoldásokkal élő sci-fi filmadaptáció

JEFF WAYNE'S MUSICAL VERSION OF WAR OF THE WORLDS.A Világok harcának Jeff Wayne-féle musical változata a világon először 2013 áprilisában kerül a mozikba. A program felvétele 2012 december 15-én volt, a londoni O2 Arénában, teltház előtt. A multimédia beemelésével újjászületett történet HG Wells komor, viktoriánus kori meséjén alapszik, melyben a marslakók elözönlik Angliát.

 

Jeff Wayne darabja számos díjat nyert el a zenéje miatt. A szereposztás parádés: Liam Neeson alakítja George Herbertet, az újságírót – felvételről, holografikusan kivetítve. A színpadon a maguk fizikai valójában játszó színészek között pedig Jason Donovant, Marti Pellow-t, Wicked’s Kerry Ellist, Kaiser Chiefs’s Ricky Wilsont, valamint Black’s Will Stapletont találjuk.

A felvétel szerves részét képezik a 45 zenész által élőben előadott The Eve of the War (A harc előestéje), valamint a Forever Autumn (Mindörökké ősz) című lemezek slágerei. A zenekart Jeff Wayne vezényli. A speciális effektek egy hatalmas vászonra voltak kivetítve a londoni színpadon. Pirotechnikusok és illuzionisták dolgoztak azon, hogy a nézőknek minél meghökkentőbb, „földönkívüli” élményben legyen részük. A műsort HD-ben, 5.1-es Dolby hangzással rögzítették.

2013. április 23. 19 óra Corvin mozi.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés