Hírek

Kosztümös invázió – Világok harca előzetes

Végre megérkezett a Világok harca első előzetese a BBC hamarosan érkező minisorozatához.

Már majdnem három év telt el azóta, hogy a BBC bejelentette, minisorozatot készítenek a sci-fi irodalom egyik legnagyobb klasszikusából, a Világok harcából. A forgatókönyv megírására felkért Peter Harness (Wallander) már  korábban beszélt róla, hogy mindenképpen egy, az eredeti mű szellemiségéhez hű adaptációt szeretne készíteni, de úgy, hogy az a mának is szóljon.

Nos, három évvel később itt az első kézzel fogható bizonyíték, hogy Harness igazat beszélt.

A háromrészes minisorozatot, melynek jogai már több mint 70 országba elkeltek, idén ősszel mutatja majd be a BBC. A történet egy fiatal házaspár, George (Rafe Spall – A nagy dobás) és Amy (Eleanor Tomlinson – Colette) történetén keresztül mutatja be a káoszt, miután az Eduárd-kori Angliába megérkeznek a hódító földönkívüliek. A fontosabb mellékszerepekben Rupert Graves (Sherlock) és Robert Carlyle (Trainspotting) látható, ez pedig itt az előzetes – „Hölgyeim és Uraim, úgy tűnik, valami megérkezett Angliába…”

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya