Hírek

Villámok szárnyán – Wonder Woman 1984 előzetes

A DC filmes univerzuma a nyitódarab Az acélember óta eléggé billegett, a Wonder Woman azonban új reményt hozott a képregényvilágba. Themüszkirai Diana kalandja megmutatta, hogy érdemesebb, ha minden hős megkapja a maga rivaldafényét, mintsem egyből mindenkit összegyömöszölni egyetlen történetbe. Csodanő jutalma tehát az, hogy máris megkapja a második filmjét a Wonder Woman 1984 képében.

Míg a Marvel Filmes Univerzum első női szuperhőse, a Fekete Özvegy még csak most kapja meg önálló kalandját (amiről előzetes is van), a DC üdvöskéjének, Wonder Womannek már a második filmje érkezik jövőre a mozikba. A Csodanő előző filmje utat mutatott a DC-nek a saját filmes univerzumához, hiszen ezután (leszámítva Az igazság ligáját) az önálló hősökre koncentráló daraboké lett a főszerep.

A Wonder Woman utolsó jelenetei az I. világháború idejéből újra a jelenbe helyezték az amazon hercegnőt, aki egy filmmel később Batmannel és a többi szuperbaráttal karöltve megmentette a világot Steppenwolftól. A Wonder Woman 1984 újra a múltba kalauzol minket, és a címből is sejthető, hogy egyenesen a nyolcvanas évekbe.

Az első előzetes máris nagy durranásokkal bűvöl, ugyanakkor bőven hagy dolgokat a fantáziára. Most amúgy is menő a nyolcvanas évek, úgyhogy nem csoda, hogy eme kor nosztalgiájára gyúr rá ez a film is. Az új korszakhoz új szereplők is járnak, köztük az amazon egyik legrégebbi képregényes ellenfele, Gepárd.

Kristen Wiig karakteréből szinte még semmit sem láttunk, nem úgy az épp a The Mandalorianban fejvadászkodó Pedro Pascal figurájából. A történet másik (feltehetően kisebb) antagonistája ugyanis az általa alakított Maxwell Lord lesz. A techmogulnak nem ez az első élőszereplős változata; korábban láthattuk már a Smallville-ben epizódszereplőként, és a Supergirlben is kapott egy évadnyi szerepet. Lord ezen megtestesülése az előzetesben a leghőbb vágyak valóra válását ígéri – valószínűleg épp így csöppen a modern világba az első részben elhalálozott Steve Trevor is. Míg legutóbb Chris Pine karaktere vezette be Dianát az emberek világába, úgy látszik, most megfordultak a szerepek.

A rendezői székben ezúttal is Patty Jenkins ül, míg a forgatókönyvért Geoff Johnsszal együtt felelt.

A brazil Comic-Conon, ahol az előzetest először levetítették, azt mondták, hogy a Wonder Woman 1984 nem csak a címében idézi meg a nyolcvanas éveket. Az élmény érdekében a lehető legtöbb trükköt kaszkadőrmunkával vettek fel CGI helyett. A Wonder Woman 1984-et 2020. június 5-étől láthatjuk a mozikban.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya