Hírek

Villeneuve legalább kétrészesre tervezi a Dűnét

Korábban már megírtuk, hogy Denis Villeneuve újabb adaptációra készül Frank Herbert Dűne című regényéből – az IndieWire legújabb értesülései szerint legalább kétrészesre szánja a filmet.

Most, hogy túl van a Szárnyas fejvadász 2049-en, Villeneuve ismét régi terve felé fordulhat, hogy végre tényleg vászonra viszi Frank Herbert öt (és fia tollából még számos) további folytatást megélt 1965-ös regényét, a Dűnét. A rendező a héten azt nyilatkozta, nem egyszeri találkozásnak szánja a Dűnével való munkát: „valószínűleg két év is kell, hogy elkészüljön” – mondta. „Az a célom, hogy két, vagy akár több filmet is készítsek.”

Tény, hogy a hihetetlen komplexitású fantáziavilág éppen elég feldolgoznivalót kínál. David Lynch 1984-es adaptációjával  szemben éppen az a legnagyobb kritika, hogy két órába nem tudott mindent belesűríteni, így hatalmas ugrások vannak a történetben. „David Lynch nyolcvanas évekbeli adaptációjának sok erőssége van. Úgy értem, David Lynch az egyik legjobb élő filmalkotó, nagyon tisztelem őt – nyilatkozta 2016 novemberében. „Amikor láttam az adaptációját, lenyűgözött, de ez nem az a feldolgozás volt, amiről álmodtam. Most a saját álmomat szeretném megvalósítani. Nem fog semmilyen módon kapcsolódni David Lynch mozijához. Visszanyúlok a könyvhöz, és azokat a képeket fogom filmre vinni, amik megjelentek előttem, amikor olvastam a regényt.”

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..