Hírek

Folytatják az év leggyűlöltebb rajzfilmsorozatát

Még az 1,4 pontos értékelés sem állíthatja meg Vilmát, a Rejtély Rt. oszlopos tagját, aki Scooby-Doo nélkül, korhatárkarikával tolja a nyomozást.

Minden idők legrosszabbra értékelt animációs sorozatának kiáltották ki a Vilma című szériát, amely az HBO Maxon debütált 2023 januárban. Bár a sorozat vezető íróját Charlie Grandy-nek hívják, a legtöbben mégis a producer-főszereplő Mindy Kalingnek tulajdonítják a projektet. A délázsiai származású Kaling annak idején az Office-ban tűnt fel, majd a 2010-es években önállóan sikerült nagysikerű produkciókat létrehoznia. A Netflixen megy az Én még sosem… című sorozata, az HBO Maxon pedig az Egyetemista lányok szexuális élete már a második évadjánál tart – és ez csak a jelenkor, a korábbi, már véget ért The Mindy Projectről nem is beszélve.

Mindy Kalingék úgy gondolták, hogy ezúttal az öt fős detektívcsapat okos lányát, Vilmát helyezik a középpontba, és bemutatják, miként ismerkedett össze a csapat. Mindezt kutya nélkül, káromkodással, vérrel és rengeteg kikacsintós metahumorral – hiszen ez kell a posztmodern kulturális közeg nézőinek. A sorozat nagyon sajátosan értelmezi ezeket a klasszikus figurákat, és ez a rajongóknál rendesen kihúzta a gyufát – viszont az nem lett volna elég ilyen alacsony IMDb-pontszámhoz. Ahhoz az is kellett, hogy a rajongókon kívül senki más se szeresse. A kíváncsiság azonban ott volt: a katasztrófaturizmus okozhatta a Vilma „sikerét”.

Az HBO Max ugyanis – bár lehet, hogy dacból, de – megrendelte a Vilma második évadját.

A sokak számára érthetetlen cselekedetre egyértelmű magyarázat lehet, hogy a sorozat annyira felháborította a publikumot, hogy bele-belenézegettek, és úgy nevezett „hate-watching” történt – tehát a nézők azért követték figyelemmel a sorozatot, hogy gyűlölhessék. A streaming-szolgáltatót úgy tűnik, meggyőzték a számok, így Mindy Kalingék folytathatják a Rejtély Rt. kiforgatását. Ami az érdekes lesz, hogy visszavesznek-e a pofátlan poénokból, és megpróbálnak szerethető karaktereket alkotni a korábban szimpatikus figurákból, vagy folytatják a gyertya két végén égetését.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!