Hírek

Vin Diesel játsza Kojaket egy Ang Lee filmben?

Who loves ya, baby? … Vin Diesel and, left, Telly Savalas as Kojak.A napokban egy rövid és rejtelmes poszt jelent meg Vin Diesel facebook oldalán, ami arra enged következtetni, hogy a jövőben Ang Lee lesz a rendezője a készülődő Kojek feldolgozásnak, és az imént említett színész alakítja majd a címszerepet. Persze a hír egyelőre nem több egy posztnál, a comingsoon.net érdemesnek találta egy cikk erejéig.

„Kojak, New York, Ang Lee…” ennyi jelent meg Vin Diesel facebook falán, amivel egy röviddel előtte feltett rajongói kérdésre válaszolt. A kérdés így szólt, melyik rendezővel dolgozna szívesen a közeljövőben?

A bejelentést eddig semmilyen más forrásból érkező hír nem erősítette meg, így lehet, hogy ez a rejtelmes felsorolás pusztán csak a színész vágyálmait tükrözi. Annyi viszont bizonyos, hogy a forgatókönyvet Neal Purvis és Robert Wade (Skyfall) az eredeti sorozathoz igazodva képzeli el.  A CBS 1972-től 1978-ig vetítte sikerrel a detektív történetét, amelyben az azóta már legendássá váló Telly Savalas alakította a főfelügyelőt, szájában az ikonikus nyalókával.

A történetből ezidáig még nem születtett mozifilm, de 2005-bem Ving Rhames szereplésével csináltak egy rövid életű tévésorozatot.

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com