Hírek

Vince Vaughn börtönviselt bokszolót játszik

A Brawl in Cell Block 99 című akció-thrillerben Vaughn újból olyan arcát mutathatja meg, amit már régen láttunk tőle.

Vince Vaughn-nak mostanában kifejezetten jól áll, ha mellőzi a vígjátékszerepeket. Félreértés ne essék, nem a komikusi vénájáról van itt szó. Az utóbbi években sorra fürdött be komédiáival, legyen az az Elpuskázva című fantáziátlan remake-je a sokkal jobb Starbucknak, vagy az Üzlet bármi áron, a Gyakornokok, valamint a Kertvárosi kommandó.

Ma már úgy tűnik, a színésznek is feltűnt ez, és az utóbbi pár évben tudatosan másfelé tereli karrierjét. Kezdődött ez A törvény nevében (True Detective) második évadának egyik főszerepével, ahol a közönség kezdeti fanyalgást tanúsított Vince Vaughn castingolásához. Az évadot sokan nem szerették, de csupán kevesen kifogásolták a színészi alakításokat, köztük is kiemelkedő volt a karizmatikus gengszterfőnök, akit Vince Vaughn játszott. Legutóbb pedig A fegyvertelen katonában láthattuk kiképző őrmesterként, bár ott annyira nem kellett elrugaszkodnia szokásos színészi kelléktárjától.

Most újból egy 100%-osan komolyan vett film főszerepében tündökölhet.

Egy olyan bokszolót játszik majd, aki mellékesen drogfutárként kereste a kenyerét, majd végül börtönbe kerül. A rendező S. Craig Zahler, kinek Csontok és skalpok című kannibálwesternjét tavaly láthattunk a hazai mozikban. Zahler korábbi munkája arra enged következtetni, hogy a Brawl in Cell Block 99 nem feltétlenül a pörgős tempóra, inkább a lassan építkező feszültségre és a karakterek részletes megismerése fókuszál majd.

Vaughn mellett olyan régi arcok jelennek majd meg, mint Udo Kier és Don Johnson, valamint a Dexter című sorozatból is ismert Jennifer Carpenter. A filmet forgalmazó RLJE Films felkarolta Zahler thrillerét és október 6-án be is mutatja az Egyesült Államokban. Ennél korábban csupán a Velencei és Torontói filmfesztiválokon láthatja a közönség.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés