Hírek

Vincent D’Onofrio westernfilmje – The Kid előzetes

Vincent D’Onofrio a Billy, a kölyök legendájával tér vissza. A főszerepben Chris Pratt és Ethan Hawke – olvastuk a Collideren.

Billy, a kölyök (Henry McCarty, de sok álnevet is használt) egy hírhedt amerikai törvényen kívüli volt, a Vadnyugat egyik leghírhedtebb pisztolyhőse. Élete számos alkotót megihletett, több mint 10 regény és 16 film dolgozta fel élettörténetét. A legkorábbi film az 1930-as Billy the Kid volt King Vidor rendezésében.

Vincent D’Onofrio filmjében Dane DeHaan alakítja Billyt, Ethan Hawke pedig Pat Garrettet, aki Billy egykori társa volt, majd megyei seriffként elfogója lett.

A The Kid története egy fiatal fiúról szól, aki a nővérét próbálja megmenteni a gonosz nagybácsitól, amikor találkozik egy törvényen kívülivel. Ekkor döntenie kell, hogy milyen irányba halad tovább.

A The Kid bemutatója 2019 márciusában várható.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya