Hírek

Viola Davis fogja alakítani Michelle Obamát

Miközben Barack és Michelle Obama filmgyártásra adta a fejét, addig a Showtime épp az egykori first ladyről készít sorozatot. A First Ladies a Fehér Ház eddig meg nem énekelt lakóiról kíván szólni, azokról a fontos, mégis csöndben születő döntésekről, amelyeket a keleti szárnyban és nem az Ovális Irodában hoztak. Az Oscar-díjas Viola Davis személyében Michelle Obama megformálója is megvan.

Az Amerikai Egyesült Államok first ladyjének feladatai nem szerepelnek törvénybe foglalva, a gyakorlatban azonban van hatalma. Hagyományosan felel a Fehér Házban rendezett események koordinálásáért, emellett pedig minden olyan feladatot ellát, amellyel a regnáló elnök megbízza. A huszadik század második felében vált általánossá, hogy a first ladyk különböző társadalmi ügyeket karolnak fel.

A Showtime és a Lionsgate TV új sorozatában a Fehér Ház keleti szárnyában meghozott döntésekre és megélt sorsokra kívánja irányítani a figyelmet – írja a Deadline. A First Ladies első évadjának írásával Aaron Cooley-t bízták meg. Cooley dolgozott már Joel Schumacher rendező mellett producerként, de többnyire olyan regényeiről ismertebb, mint a Four Seats-sorozat vagy a Shaken, Not Stirred. Az írás mellett produceri feladatokat is el fog látni.

A First Ladies első nekifutásra három elnökfeleségről fog mesélni: Eleanor Rooseveltről, Betty Fordról és Michelle Obamáról.

Előbbi Franklin D. Roosevelt felesége volt, az emberi jogok szószólójaként és a New Deal támogatójaként vált ismertté, társalapítója volt a Freedom House-nak. Betty Ford (Gerald Ford first ladyjeként) a hetvenes évek nőmozgalmainak vezéralakja volt. Michelle Obama aktívan tett azért, hogy felhívja a figyelmet a szegénységre és az egészséges táplálkozásra – ráadásul nem ez lesz az első film, ami róla szól. 2016-ban Tika Sumpter alakította Amerika első afroamerikai first ladyjét a Southside With Youban.

Egyetlen bejelentett szereplőről tudunk eddig, ő pedig a Michelle Obamát megformáló Viola Davis, akit legutóbb a Nyughatatlan özvegyekben láthattunk erőskezű nőként. Davis és férje, Julius Tennon a produkciós cégükön keresztül executive producerként is részt vesznek a First Ladies készítésében.

Barack és Michelle Obama az American Factory promóciós videójában

Érdekesség egyébként, hogy az Obama házaspár idén szintén a fejébe vette, belekóstolnak a filmkészítésbe. Áprilisban hozták létre a Higher Ground Productionst, amelynek első dokumentumfilmje, az American Factory, egy hete debütált a Netflixen. Egyelőre úgy tűnik, hogy a volt elnöki pár továbbra is a társadalmilag fontos ügyekkel fog foglalkozni. A Netflixre bejelentett sorozataik között (amelyeket a Variety listázott) lesz majd olyan, amely mozgássérült fiatalokról vagy a divat világában elhelyezkedni próbáló színesbőrű amerikaiakról szól.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com