Hírek

Visegrádi négyek filmjei Rómában

madeinhungaria

Pálfi György Final Cut című montázsfilmjét, Sipos József Kalandját és Fonyó Gergely Made in Hungária című musicaljét tűzi műsorra a napokban a római Casa del Cinema a Visegrádi Négyek Filmfesztiválján.

A decemberben kezdődött Magyar-Olasz Kulturális Évadhoz kapcsolódva mutat be három magyar filmet a római Casa del Cinema az elkövetkezendő napokban. Március 2–5. között rendezik meg az olasz fővárosban a Visegrádi Négyek Filmfesztiválját, mely összesen 12 mozifilmet tűz műsorra a közkedvelt római kulturális központban, a Casa del Cinema-ban.

A Külügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlegeként működő Magyar Filmunió támogatásával, a római Magyar, Cseh, Lengyel és Szlovák Nagykövetség szervezésében megvalósuló rendezvény műsorra tűzi Pálfi György Final Cut – Hölgyeim és Uraim című „újrahasznosított moziját”, Sipos József Kaland című Márai-adaptációját, továbbá Fonyó Gergely Made in Hungária című musicaljét. Az esemény a Római Kereskedelmi Kamara támogatásával jött létre.

Sipos József forgatókönyvíró-rendező, producer személyesen részt vesz a hétfő esti díszbemutatón.

Filmunió

Filmunió

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya