Hírek

Visegrádi négyek filmjei Rómában

madeinhungaria

Pálfi György Final Cut című montázsfilmjét, Sipos József Kalandját és Fonyó Gergely Made in Hungária című musicaljét tűzi műsorra a napokban a római Casa del Cinema a Visegrádi Négyek Filmfesztiválján.

A decemberben kezdődött Magyar-Olasz Kulturális Évadhoz kapcsolódva mutat be három magyar filmet a római Casa del Cinema az elkövetkezendő napokban. Március 2–5. között rendezik meg az olasz fővárosban a Visegrádi Négyek Filmfesztiválját, mely összesen 12 mozifilmet tűz műsorra a közkedvelt római kulturális központban, a Casa del Cinema-ban.

A Külügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlegeként működő Magyar Filmunió támogatásával, a római Magyar, Cseh, Lengyel és Szlovák Nagykövetség szervezésében megvalósuló rendezvény műsorra tűzi Pálfi György Final Cut – Hölgyeim és Uraim című „újrahasznosított moziját”, Sipos József Kaland című Márai-adaptációját, továbbá Fonyó Gergely Made in Hungária című musicaljét. Az esemény a Római Kereskedelmi Kamara támogatásával jött létre.

Sipos József forgatókönyvíró-rendező, producer személyesen részt vesz a hétfő esti díszbemutatón.

Avatar

Filmunió

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya