Hírek

Visszanyerte az Avatar a minden idők legnagyobb bevételét hozó filmje címet

Avatar (2009)

Ismét az Avatar lett a mozitörténelem legnyereségesebb alkotása. Ezt a tekintélyes címet a Bosszúállók: Végjáték című Marvel filmtől szerezte vissza. Az igazi nyertes viszont a Disney.

Két évig se élvezhette világrekordját a Bosszúállók: Végjáték. A Marvel film 2019 júliusában vált minden idők legnagyobb bevételét hozó filmjévé, lekörözve Avatart, az addigi rekordtartót. A Végjáték elképesztő mennyiségű pénzt, 2797 milliárd dollárt kaszált akkor világszerte, de ez sem volt elég egy hosszabb címtartáshoz. Az Avatar visszaszerezte az első helyet a ranglistán annak köszönhetően, hogy Kínában újra megjelentették a mozikban, írja a CNBC.

Az Avatar így 2802 milliárd dollár értékű jegyeladással ismét a valaha volt legnyereségesebb film lett.

Örülhet James Cameron, aki egy másik rekorddöntögető filmet is rendezett: a Titanic volt ugyanis a legnagyobb bevételt generáló film 2010-ig. Ekkor vette át a vezetést először az Avatar. A mostani helycsere Kínának köszönhető, ahol a megnyíló mozikba ezzel a legendás sci-fivel próbálják visszacsalogatni a nézőket. Sikeresen, úgy tűnik.

Producer Jon Landau megköszönte a kínai rajongók támogatását és a jövőre is kitekintett:

„Keményen dolgozunk az új Avatar filmeken és már nagyon várjuk, hogy megoszthassuk a közönséggel ennek a nagy horderejű történetnek a folytatását a következő években.”

Az Avatar 2 megjelenése 2022-re van ígérve: ez lesz az első folytatás az öt közül, amit a következő évtizedre terveztek.

Joe és Anthony Russo, a Végjáték rendezői közösségi médián keresztül gratuláltak Cameronnak egy ötletes képpel.

A legnagyobb nyertes mégis a Disney, hisz mindkét film jogát ez az óriáscég birtokolja. Nemrég fejezte be ugyanis a 20th Century Fox átvételét, amihez az Avatar is tartozott, a Marvel pedig még 2009-ben került hozzá. S ez még nem semmi: a top 10 legnyereségesebb film közül nyolc is Disney produkció. Az említett két alkotáson kívül övék sorban a Titanic, a Star Wars: Az ébredő erő, a Bosszúállók: Végtelen háború, a 2019-es Az Oroszlánkirály remake, az első Bosszúállók film és a Jégvarázs 2.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com