Hírek

Visszatér a normális kerékvágásba a Sydney-i Filmfesztivál

A The Passengers of the Night Charlotte Gainsbourg főszereplésével és a The Forgiven Ralph Fiennes és Jessica Chastain főszereplésével is megtekinthető lesz a jelenléti Sydney-i Filmfesztiválon 2022. június 8-19-ig olvashattuk a Variety oldalán.


Hirdetés

Az ausztrál szervezők a pandémia után ismét közönség részvételével megrendezett filmfesztiválra készülnek. A programból egyelőre 22 produkciót hoztak nyilvánosságra. Ezek között szerepel a Jessica Chastain és Ralph Fiennes közreműködésével forgatott The Forgiven. A Marokkóban, az Atlasz-hegységben játszódó film azt vizsgálja, hogy egy véletlen baleset milyen hatással van a helyi muszlimok- és egy csapat nyugati látogató életére.

A fesztiválon látható lesz Charlotte Gainsbourg főszereplésével készült The Passengers of the Night című film.

Az ausztrál produkciók közül a Keep Stepping című táncfilm, a horrort a közösségi médiával keverő Sissy, illetve a Six Festivals című zenés film is megtekingető lesz. Továbbá helyet kapott a programban aThe Plains című portré is, amely David Easteal rendező munkája.

Számos korábbi fesztiválkedvenc is bekerült a műsorba, köztük a Sundance Filmfesztiválon sikert arató Gentle, a Locarnói Filmfesztivál közönségdíját elnyerő Hinterland, a Berlinalén elismert Flux Gourmet, amely Peter Strickland alkotása, illetve Kamila Andini Torontóban díjazott Yuni című drámája. A Velencében közönségdíjjal kitüntetett, Aly Muritiba rendezte Private Desert is látható lesz majd.

A válogatásban A House Made of Splinters című ukrán alkotás is szerepel,

amely egy olyan intézményt mutat be, ahol átmenetileg otthonra találnak a gyerekek, míg válófélben lévő szüleik a gyermekelhelyezésért harcolnak egymással. A film korábban a Sundance dokumentumfilm-szekciójában rendezői díjat nyert.

A Sydney-i Filmfesztivált 2020-ban csak online tudták megrendezni a pandémia miatt. Tavaly a koronavírus-járvány újabb hullámai miatt végül több halasztás után novemberben tartották meg. Idén visszatérnek a hagyományos nyári időponthoz és végre a közönséget is fogadni tudják.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!