Hírek

Visszavonták egy film premierjét, mert emberekre vadásznak benne

Amerikában nemrég három különböző helyen is lövöldözés zajlott. A fegyveres erőszakot bőven tartalmazó Vadászat így nem kerülhet mozikba az ellenkező hangok miatt.

A Szolgálatkészséget és a Z, mint Zakariást is rendező Craig Zobel legújabb alkotása, a Vadászat szeptember végén került volna az amerikai mozikba. A Universal Pictures azonban a negatív visszhangok hatására úgy döntött, bizonytalan időre elhalasztja a premiert. Az okok közt szerepelt, hogy több mint 30 ember halt meg az elmúlt hónapban nyílt lövöldözés miatt Ohióban, Texasban és Kaliforniában is. A közvélemény ilyenkor sokkal érzékenyebb tehát az ilyen filmekre, és dühüket egy fiktív történet elleni kampányba fojtják.

Ha épp nem a videójátékokat szidják az erőszakosságuk miatt, akkor ott vannak a filmek is, amik nyíltan ábrázolnak durva jeleneteket – ha pedig fegyveres az öldöklés, akkor egyenesen gonosz. Amerikában tehát az a helyzet, hogy előbb vonnak be egy filmet, amiben lőnek, mintsem a lőfegyvereket, amikkel mészárolnak. A Vadászat így megsínyli ezt, pedig a premierje még bő egy hónap múlva lett volna esedékes.

Donald Trump kommentjei is szögek voltak a film koporsójában,

ugyanis az amerikai elnök hírhedt Twitter-fiókján kommentálta a liberálisok rasszizmusát, és erősen áthallásos üzenetet fogalmazott meg a Vadászat című filmmel kapcsolatban. Az R-besorolású szatírában ugyanis az elit vadászik feláldozható emberekre, ami nagyjából úgy jelenik meg, hogy déli (feltehetően republikánus) amerikaiakat rabolnak el és tesznek prédává. Trump szerint a liberálisok ezzel szándékosan káoszt akarnak okozni.

A Vadászat jelenlegi magyar premierje szeptember 26. – egészen a lehetséges (de közel sem biztos) visszavonásig.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..