Hírek

Visszavonul Gary Oldman? Az Apple sorozata lehet az utolsó, amiben a színészt láthatjuk

slow-horses-gary-oldman

Gary Oldman egy interjúban utalt visszavonulására. Lehetséges, hogy az Utolsó befutók tesz pontot a legendás színész pályafutásának végére.

Most áprilisban debütált Gary Oldman vadonatúj thrillere, az AppleTV+-on elérhető Utolsó befutók, ami a nagymúltú mozisztár első komoly sorozatszerepe. A színész látszólag élvezi a lecsúszott titkosügynök szerepet, és az is elképzelhető, hogy ezzel be is fejeződik a karrierje.

Gary Oldman egy interjúban arról beszélt, hogy „a nyugdíjazás már a láthatáron van”.

Az IndieWire szerint Oldman karrierje Jackson Lamb karakterével olyan fordulatot vett, amiről a színész már régóta fantáziál. „Mindig úgy gondoltam, hogy Peter Falk jól szórakozik, amikor néztem a Columbot. Hálás vagyok és szerencsésnek tartom magam, hogy lehetőséget kaptam, hogy benne legyek valami hasonlóban” – mondta.

A Mick Herron kémregényéből készülő sorozat második évadja már le is forgott (Halott oroszlánok) és Oldman nyitott más Lamb-történetek adaptálására is. Ennek ellenére, a sorozat vége a színész filmográfiájának végét is jelentheti.

„El tudom képzelni magam Jackson szerepében a következő pár évben. Teljes mértékben. Úgy értem, azoknak, akik szeretik a könyveket és Mick Herron rajongónak tartják magukat, ő már eleve ikonikus szereplő. Szóval, ha így kell vége legyen, rendben. A nyugdíjazás már a láthatáron van. El tudom képzelni.”

Oldman szavaiból kitűnik, hogy a leállás nem fog egyik pillanatról a másikra bekövetkezni, de az könnyen elképzelhető, hogy a következőkben előtérbe helyezi a sorozatot más projektekkel szemben. Amikből bizony van egy pár! Jelenleg forog a sztárparádéval megtámogatott Nolan-film, az Oppenheimer, amiben Oldman is szerepel. Ezen kívül már bejelentették, hogy ő lesz a Flying Horse főszereplője (és rendezője is), ahol az úttörő fotográfus, Eadweard Muybridge bőrébe bújik majd.

Korábban Gary Oldman számos ikonikus szerepet tudhatott magáénak. Ő volt például Winston Churchill A legsötétebb órában, vagy Gordon felügyelő a Nolan rendezte Batman filmekben. Ő játszotta a Suszter, szabó, baka, kém főszerepét, és Az ötödik elem mára mémmé vált ellenségét is.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!