Hírek

Hivatalosan is visszavonult Michael Caine

A színészlegenda Michael Caine megerősítette, hogy felhagy a színészettel – erről nyilatkozott a BBC Radio 4 Today című műsorában. Utolsó filmje nemrég debütált a brit mozikban.

Már rebesgette egy ideje a nyugdíjazást, végül 90 évesen jelentette be, hogy befejezi a szakmát Michael Caine kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas angol színész. Pályafutását több mint száz filmes produkció teszi ki. Ezekbe beletartoznak olyan legendás brit közönségfilmek is, mint az Öld meg Cartert!, Az olasz meló vagy a Mesterdetektív, később pedig A csendes amerikai, Az ember gyermeke vagy az Ifjúság.

Aranyszobrait a Hannah és nővérei, valamint az Árvák hercege mellékszerepeiért kapta.

Az egyik legmegbízhatóbb színészként tekinthet rá a szakma, megannyi fő- és mellékszerepben feltűnt. A fiatalabb generációk számára bizonyára kitörölhetetlen élmény marad, amit Christopher Nolan több filmjében is nyújtott, köztük A sötét lovag-trilógiában vagy A tökéletes trükkben.

Michael Caine elárulta azt is, miért döntött a nyugdíjazás mellett. „Folyton azt mondom, hogy visszavonulok. Nos, most valóban megteszem. Gondoltam, volt egy filmem, ahol én játszottam a főszerepet, és hihetetlen kritikákat kaptam… Mit fogok csinálni, ami ezt felülmúlja? Az egyetlen szerep, amit most kaphatok, az egy 90 éves férfi. Vagy talán 85 éves. Nem ők lesznek a főszereplők. 90 évesen nem lesz senki főszereplő; azok fiatal, jóképű fiúk és lányok. Úgyhogy úgy gondoltam, mindezzel együtt akár hátrébb is léphetek” – mondta a színész.

Utolsó filmjében, a The Great Escaper című alkotásban egy II. világháborús veteránt játszik, aki a normandiai partraszállás 70. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés miatt pattant meg az idősek otthonából. Caine filmbéli partnere Glenda Jackson, aki 2023 júniusában hunyt el.

Címkék

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com