Hírek

Viszlát, könyvek! – George R. R. Martin óriási HBO-szerződést írt alá

Aki várta A tűz és jég dala sorozat utolsó két kötetének megjelenését, valószínűleg csalódott lehet. Az HBO ugyanis lecsapott a világhírű George R. R. Martinra egy ötéves szerződés keretében.

A Hollywood Reporter értesülései szerint A tűz és jég dala könyvsorozat (vagyis ahogy többen ismerik, a Trónok harca) ismert írója, George R. R. Martin megtalálta, mivel fogja eltölteni következő öt évét. A szerző tartalmakat fog készíteni az HBO Max streaming-platform felületére. Hogy ezek pontosan mik lesznek, arról még nem szól a fáma.

A napokban megjelent a hír, hogy az HBO a Trónok harca világában további sorozatokat tervez megjelentetni. Jelenleg a House of Dragon című spin-off készül, de újabb három előzmény várható majd az évek során. A bejelentett projektek mellett nem meglepő, hogy Martin is az HBO fedélzetére kerül, bár nem jelentették be, mely produkcióknál van szükség a segítségére.

Martin szerződése azonban tragikus lehet azok számára, akik a Trónok harca sorozat fináléjával nem voltak elégedettek, de a könyvszéria befejezését tűkön ülve várják.

Egy ötéves elköteleződés, ahol kreatív energiákat kell mozgósítani (tehát írni, írni, írni) valószínűleg azt jelentheti, hogy a hátralévő két A tűz és jég dala könyv még később jelenik meg – ha egyáltalán meg fog valaha.

A Sárkányok tánca című ötödik kötet 2011-ben került a boltokba – ez volt az utolsó könyv a sorozatból, amit kézhez kaphattak a rajongók. A The Winds of Winter továbbra sem akar napvilágot látni, az A Dream of Spring pedig könnyen lehet, hogy álom marad.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.