Hírek

David Fincher Voir címen filmőrülteknek szóló dokut készített

David Fincher és David Prior dokusorozata, a Voir olyan vizuális esszék gyűjteménye, melyek a mozi iránti szenvedélyről mesélnek. Immár elérhető a különleges alkotás előzetese.


Hirdetés

Olvasva ezt a hírt egy valamiben biztosan egyetértünk: imádjuk a filmeket, imádjuk a mozit! Ez egy olyan szenvedély, amiben biztosan osztozunk. És nem csak mi, a Filmtekercs szerkesztői és olvasói, hanem a világ összes filmőrültje. Nézők és alkotók egyaránt. Ez alól természetesen David Fincher sem kivétel, aki ráadásul ezúttal hangot is adott szenvedélyének. Mármint nem pusztán azzal, hogy a Mank, a Mindhunter, a Holtodiglan, a Harcosok klubja vagy a Hetedik után egy újabb zseniális filmet vagy sorozatot készített volna el a szintén filmőrült nézőinek. Hanem úgy, hogy expliciten megragadta magát a film iránt érzett szenvedély témáját.

A Voir címre keresztelt produkció egy hat részből álló dokumentumsorozat, amely tulajdonképpen egy párbeszéd arról, mitől lesz egy mozifilm valóban nagyszerű. A doku egy videó esszé sorozat formáját ölti, amelyben Walter Chaw, Drew McWeeny, Taylor Ramos, Sasha Stone és Tony Zhou kapnak teret, hogy kifejtsék gondolataikat a filmek jelentőségéről.

Nem más ez, mint David Fincher a mozizásnak címzett szerelmeslevele.

Nem igazán meglepő a dolog, hiszen előző nagyjátékfilmje, a Mank is hasonló hangulatot keltett. Ott még a játékfilm szabályai szerint játszott, bár egy filmtörténeti eseményt mutatott be. Herman J. Mankiewicz forgatókönyvíróhoz intézett óda a Mank. A Voir pedig már egy explicit dokumentum sorozat, amely a filmet magát veszi górcső alá.

A Voir bemutatója 2021. december 6-án lesz a Netflixen.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés