Hírek

Azt hitted, nem lehet durvább Tarantino új filmjének szereplőgárdája? Tévedtél.

Leonardo DiCaprio és Quentin Tarantino

Nem akármilyen nevek szerződtek le Quentin Tarantino kilencedik mozijához, ami a Volt egyszer egy Hollywood címet kapta. A rendező eddigi legtömöttebb filmjének tűnik.

A ’60-as évek Hollywoodját igyekszik megidézni a Ponyvaregény és a Becstelen brigantyk rendezője. Annyira, hogy klasszikus színészek is megjelennek majd a filmben, tehát biztosak lehetünk benne, hogy a korabeli show business kellős közepéről szemléljük majd a cselekményt. 1969-ben járunk majd, és a történet szerint Rick Dalton westernszínészt (Leonardo DiCaprio) és állandó kaszkadőrét, Cliff Booth-t (Brad Pitt) követjük majd. Kettejük szemszögéből vizsgáljuk Hollywoodot, ahol próbálnak előrébb jutni. A fordulat ott következik be, hogy Dalton szomszédja nem más, mint Roman Polanski felesége – és a későbbi Manson-gyilkosságok egyik áldozata –, Sharon Tate (Margot Robbie).

Nagy kérdés a Volt egyszer egy Hollywooddal kapcsolatban, hogy mennyire tud ízléses maradni, tekintve, hogy egy gyilkosságsorozat köré épül. Az áldozatokat ismerő emberek, hozzátartozók közül sokan életben vannak. A kegyeleti probléma azért is merül fel, mert Tarantino nem nagyon szokta komolyan venni magát, és gyanús, hogy itt is könnyedebb hangvételt céloz meg – csupán a téma kemény.

Ami meggyőzheti a kétkedő nézőt, az, hogy rengeteg különböző helyről összeválogatott színészt sikerült meggyőzni a projekthez. Hiába a korábbi hónapok médiaössztüze, a jól ismert sztárok csak úgy tapadnak a rendezőhöz. Legutóbb májusban írtunk az új nevekről, akkor Burt Reynoldsnak, Timothy Olyphantnak és pár régi Tarantinós arcnak, Tim Rothnak, Michael Madsennek és Kurt Russellnek örülhettünk.

Most azonban nem más, mint Al Pacino csatlakozott a stábhoz.

Igazak voltak hát a pletykák, így Pacino első közös munkája lesz a rendezővel, és DiCaprio karakterének menedzserét játssza majd. Megjelenik továbbá még James Marsden, akit jelenleg a Westworldben láthatunk, illetve Dakota Fanning is, a Manson-família egy tagjaként.

A ’69-es Hollywood megtestesüléseként Tarantino nem hagyja ki Steve McQueent sem. Az ikont Damian Lewis (Homeland) kelti majd életre. Továbbá Luke Perry (Beverly Hills 90210) játszhatja Scott Lancert, a ’70-es évek Pókember-sorozatának főszereplőjét, Nicholas Hammond pedig Sam Wanamaker rendezőt formálja meg. Emile Hirsch egy fodrászt fog játszani, míg Clifton Collins Jr. egy „Ernest The Mexican Vaquero” nevű figurát.

A Volt egyszer egy Hollywood 2019. augusztus 9-én kerül az amerikai mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com