Hírek

VR filmekkel érkezik a 29. Lengyel Filmtavasz

Két friss lengyel egészestés mozit és hat VR-filmet láthat a magyar közönség a 29. Lengyel Filmtavasz programjában május 2. és 5. között a budapesti Lengyel Intézetben és az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A korábbi évekhez képest a Másképp mottóval érkező Lengyel Filmtavasz valóban másmilyennek ígérkezik, mint megszokhattuk. 

A filmmustra idei programjában május 4-én az Uránia moziban látható az , Jerzy Skolimowski Oscar-díjra jelölt filmdrámája, egy kedves szamár megható története. Május 5-én a Lengyel Intézet mozitermében vetítik Paweł Matuszyński igaz történeten alapuló filmdrámáját, a Nem hagytak nyomokat című alkotást, amely a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált, és amely Lengyelország 2022-es Oscar-nevezése volt. A film egy varsói érettségiző, a 19 éves Grzegorz Przemyk tragikus történetét beszéli el, akit 40 évvel ezelőtt vertek halálra a kommunista milícia tagjai. A vetítésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Mindkét filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

A vetítéssorozaton május 2-tól a Virtuális Történelmi Színház (Wirtualny Teatr Historii) keretében hat VR-film is látható, amelyek mindegyike különleges, izgalmakkal teli időutazásra invitál. A virtuális valóság technológiának köszönhetően a néző évtizedekre visszamenő események középpontjába kerülhet, és szinte testközelből válhat részesévé az egyes szereplők kalandjainak. A VR-filmek lengyel vagy angol nyelven láthatók a Lengyel Intézetben.  A vetítések ingyenesek, a részvétel nem igényel regisztrációt.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com