Hírek

Wallace és Gromit film készül – mi a Netflixen nézhetjük majd

Wallace-és-Gromit

15 év kihagyás után visszatér kedvenc feltalálónk és hűséges kutyája. Wallace és Gromit ezúttal viszont egyenesen streamingre igyekszik.

Wallace és Gromit visszatérnek a kisképernyőre 15 év kihagyása után. A Deadline értesülései szerint a még cím nélküli film 2024-ben debütál majd Nagy Britanniában a BBC-n, mindenhol máshol pedig a Netflixen.

A bohókás feltaláló és néma, de nem karakter nélküli kutyájának következő filmje valószínűleg nem egészestés animáció lesz (pedig igény volna arra is). A történet az egyre jobban teret hódító automatizációról fog szólni. Gromit azt veszi észre, hogy Wallace jobban hagyatkozik találmányaira, mint korábban. A feltaláló kifejleszt egy „okos gnómot”, ami saját tudattal rendelkezik. Ahogy az irányítás kicsúszik Wallace kezéből, Gromitnak fel kell vennie a kesztyűt, hogy szembeszálljon a találmánnyal.

Wallace és Gromit első 1989-es megjelenésével (A nagy sajttúra) feltette az Aardman animációs stúdiót a térképre.

A legendás gyurmapáros azóta számos rövidanimációban megelevenedett, legutóbb a Vekni és hunyni történetben, amit Oscarra is jelöltek. 2005-ben jelent meg a Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény, ami zsánereket kiforgató humorával mind a mai napig aktuális. Az Aardman stúdió később ugyanebben a világban játszódó spin-offoknak is teret adott, legutóbb mozikban láthattuk Shaun, a bárány és a farmonkívüli egészestés kalandját.

A 2 év múlva érkező filmet Park és Merlin Crossingham rendezi és a karakterek kitalálója, Nick Park írja Mark Burtonnel (Madagaszkár, Ősember).

Az Aardman stúdió a furcsa páros mellett más nagymúltú karaktereket is visszahoz a következő években. Mi is írtunk róla, hogy a Csibefutam is folytatást kap, igaz nem moziban, hanem a Netflixen. A projektet azóta nagy csend övezi, de elvileg jövőre várható a Csibefutam 2.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com