Hírek

Denis Villeneuve kiborult a Dűne streamingre küldése kapcsán

A Warner Bros. tényleg leépíti a mozitermekkel kapcsolatos elvárásait? A lehetőség a Dűnét rendező Denis Villeneuve-öt kiborította, miután több mint 3 éven át dolgozott stábjával a tökéletes moziélményért.

A Warner Bros. csütörtök este hozta nyilvánosságra azt a tervét, hogy az Egyesült Államokban új, nagyszabású filmjeit egy időben mutatják majd be a mozikban és az HBO Maxon. Denis Villeneuve Dűnefeldolgozását szintén érinti az elképzelés. Az igazi kérdés azonban, hogy ki szavaz például ennél a filmnél a minél nagyobb képernyőre. A hangrendszerről nem is beszélve.

Villeneuve határozottan foglalt állást az AT&T tervével kapcsolatban, ami véleménye szerint eltérítette a filmtörténet egyik legnagyobb becsben álló stúdióját.

„A közönség szeretete nyilvánvalóan semmilyen szerepet nem játszott ebben a kérdésben, ami mindössze egy telekommunikációs mammut túléléséről szól, amely csillagászati összegű, 150 milliárd dolláros adósságot halmozott fel. Ilyen módon hiába szól a Dűne a moziról és a közönségről, az AT&T számára csak a saját túlélése fontos a Wall Streeten. Mivel eddig az HBO Max indulása kudarcnak bizonyult, az AT&T úgy döntött, hogy feláldozza a Warner Bros. teljes jövő évi felhozatalát, hogy ezzel a kétségbeesett húzással ragadja meg a közönség figyelmét”

— olvasható Villeneuve véleménye a Collideren megjelent írásban.

A Dűne szempontjából minden bizonnyal releváns a kérdés, mennyire kényelmes a közönség. Egyre inkább az látszik, hogy nagyon is elég számukra otthon megtekinteni a filmeket. A Warner döntése ezen túl egy lehetséges Dűne-franchise-ra is hatással lehet. Villeneuve szerint félő, hogy ezzel beáldozták a folytatásokat.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya