Hírek

Továbbra sem őrzik őket – Watchmen előzetes

Megjelentek az első képsorok az HBO legújabb nagyszabású sorozatához. A Watchmen az egyik legnépszerűbb képregény történetét viszi tovább.

Damon Lindelof vállalta magára azt az ambiciózus feladatot, hogy Alan Moore kultikus képregényét sorozattá adaptálja. Lindelof korábban olyan sorozatokért felelt, mint a Lost vagy A hátrahagyottak, melyek szintén mertek nagyot álmodni, és ez itt sem lesz másképp. Amire biztosan számíthatunk, hogy ez nem Moore sztorijának újabb feldolgozása lesz – azt már megtette Zack Snyder 2009-es mozifilmje. Lindelof eredeti sztorit kreált a Watchmen világában, így feltehetően a képregény és a mozifilm utáni időkben járunk már.

A Watchmen egy alternatív XX. századi történelmet mutat be, melyben léteznek a szuperhősök.

Egy későbbi korban járunk, melyben az USA megnyerte a vietnámi háborút, sőt az 51. állammá avatta a keleti országot. Ebben az új sorozatban nyomon követhetjük, miként inspirált Rorschach és társainak története egy új generációt. A szuperhőstilalom ellenére pár álarcos igazságosztó felveszi a harcot a bűn ellen, de konkrétumokat még nem árult el az előzetes. Elsőre kisebb léptékű darabnak tűnik Lindelof sorozata. Hangulata így is baljós és komor, de képi világában biztosan alulmarad Zack Snyder képregénypanelekhez hű ábrázolásmódjához képest. Az eredeti történet ígérete azonban igazán kecsegtető.

A Watchmen feltehetően ősszel debütál az HBO-n, olyan nevekkel, mint az Oscar-díjas, Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., vagy az eredeti műből is ismert Ozymandiast alakító Jeremy Irons.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés