Hírek

Így néz ki Daniel Radcliffe a világ legismertebb parodistájának szerepében

Hatalmas göndör fürtök és humoros zenés betétek – megérkezett Weird Al Yankovic életrajzi filmjének előzetese!

Al Yankovic, becenevén „Weird Al”, a ’80-as és ’90-es évek meghatározó zenés karaktere volt, aki tulajdonképpen az amerikai Irigy Hónaljmirigyet valósította meg. Dalparódiái bejárták a slágerlistákat, és a legnagyobb ikonok kopogtattak az ajtaján, hogy írja át számaikat. Weird Al önfeledt komolytalansága nem kímélt senkit, és a mai napig jelennek meg új átiratai – csúcskorszakán azonban már rég túlvan a művész.

A zenészekről szóló életrajzi filmekkel Dunát lehet rekeszteni, és ennél már csak az a felháborítóbb, hogy mindenkivel ugyanazok az élethelyzetek történtek meg. Weird Al filmje egy furcsa mezsgyén sétál: egyszerre komolyan vehetetlen, miközben szerepelnek benne a tipikus momentumok, kezdve az önelégült, drogos/alkoholista korszakon, a nagy köszönőbeszédeken, a hatalmas bulikon át egészen a kétségbeesett mentorszerepig, aki bíztatja a hőst, hogy nagy dolgokra hivatott.

Valószínűleg egészen a premierig nem fogjuk megtudni, mi fán terem a Weird: The Al Yankovic Story, de az biztosnak tűnik, hogy emlékezetes alakításokat láthatunk. A címszereplőt megformáló Daniel Radcliffe meglehetősen szokatlan választásnak tűnik, bár a színész már bőven bizonyította, hogy elég adaptív képes lenni.

Mellette Evan Rachel Wood Madonna szerepében lehet még markáns jelenség.

A Weird: The Al Yankovic Story-t részben maga Weird Al és a rendező, Eric Appel írták. A mellékszerepekben még Rainn Wilson, Will Forte és maga az alapot szolgáltató zenész is láthatók lesznek. A film november 4-én jelenik meg a Roku streaming-szolgáltatón.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com