Hírek

A Welcome nyert a ZOOM Nemzetközi Filmfesztiválon

Dudás Balázs Welcome című rendezése nyerte a legjobb fikciós rövidfilm díját a ZOOM Nemzetközi Filmfesztiválon a lengyelországi Jelenia Górában.

A február utolsó hetében 21. alkalommal megrendezett ZOOM rövidfilm versenyében 53 alkotás szerepelt, a díjakról szakmai zsűri döntött.

A Welcome egy tizennyolc éves kamasz fiú, Dávid történetét meséli el. Nyolc év távollét után Dávid és anyja a Vajdaságból visszaköltöznek Magyarországra, Dávid apjához. A történet előrehaladtával lassan fény derül Dávid titkos tevékenységére: pénzért hoz át menekülteket a szerb-magyar határon.

Dudás Balázs 2015-ben végzett az Színház- és Filmművészeti Egyetemen Gothár Péter vezette filmrendező osztályban. Welcome című 30 perces diplomafilmje a filmalap támogatásával készült az SZFE és a Filmpartners koprodukciójában. A főszerepben Vilmányi Benett (Terápia, Átok) látható, a forgatókönyvet Dudás Balázs írta. A Welcome operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, hangmestere Bodnár W. Dávid, látványtervezője Nyitrai Anna volt.

Vilmányi Benettet a Welcome-ban nyújtott alakításáért korábban már díjazta a Friss Hús fesztivál zsűrije. Dudás Balázs a diplomafilmjével elnyerte a BuSho filmfesztivál fődíját, a miskolci CineFest CineNewWave díját, és februárban a Magyar Filmkritikusoktól megkapta a legjobb kisjátékfilm díját

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com