Hírek

Welcome to Derry: az HBO előzménysorozatot készít az Az-hoz

welcome to derry

Az HBO Max és a Warner Bros. égisze alatt érkezik majd az Az (It) előzménysorozata Welcome to Derry címen.

A sorozat executive producere Andy Muschietti lesz, aki a 2017-es és ’19-es Az-filmeket rendezte. Szintén a széria producere lesz testvére, Barbara Muschietti és Jason Fuchs; utóbbi felel a forgatókönyvért is. Az előzménysorozat középpontjában valószínűleg Pennywise, a bohóc eredettörténete, illetve az alapul szolgáló Stephen King-regény jelene előtti, Derry-ben történt felgöngyölítetlen esetek is vászonra kívánkoznak. Ahogyan a Collider írja, a sorozat a város történetét is feldolgozza az 1960-as évektől az első film jelenéig.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Ugyan már a filmek sem hanyagolták teljesen Pennywise háttértörténetét, de a széria formátum

még alkalmasabbnak tűnik arra, hogy aprólékos képet kapjunk az őrült bohóc múltjáról.

Ez alapján akár egy olyan sikersztori is kisülhet a Welcome to Derry-ből, mint a Joker esetében, amely szintén egy univerzum őrült karakterének múltját, pszichés állapotát és elméje megbomlásának körülméményeit tárta elénk.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Welcome to Derry-ben Pennywise szerepében ismét Bill Skarsgård tér-e vissza, illetve a sorozat többi szereplőjéről sincs még hír. Bár még nem hivatalos, de már felmerült, hogy a pilot epizódot Muschietti fogja rendezni.

Az Az-filmek együttesen 1,1 milliárd dollár bevételt hoztak világszerte, így várható volt, hogy valamilyen formában újra előveszik Pennywise történetét. A széria formátum pedig kifejezetten hasznos lehet, ha az alkotók még aprólékosabban akarják ábrázolni Pennywise-t és az őt körülvevő misztikumot, és még részletesebben bemutatni Derry-t és annak eddig megoldatlan ügyeit.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés