Hírek

Wes Anderson már forgatja új filmjét

Wes Anderson új filmje, a The French Dispatch már forog Franciaországban, miközben a Kutyák szigete az Oscar felé tart.

Wes Anderson „filmjeit szinte azonnal felismerjük, annyira megragadóak és egyediek (…) egy személyként élteti tovább az auteur filmrendező hagyományát, és hidat ver Amerika és Európa mozgóképes hagyományai között” – írtuk pályarajzában. Legújabb filmje, a nagyszerű-furcsa Kutyák szigete éppen az Oscar felé tart, ám a rendező már dolgozik a következő alkotásán.

The French Dispatch ugyanis Angoulême-ban, Délkelet-Franciaországban forog épp – írja exkluzív értesülésként az IndieWire.

Maga Anderson Párizsban él, de ez az első filmje, amit a térségben forgat. Korábban szinte biztosra vették, hogy a film második világháborús musical lesz. Most azonban kiderült, hogy

nem musical, hanem hagyományos élőszereplős film

– már amennyire Anderson „harsány, energikus, színes, világos, furcsa, groteszk, szabályos, mégis szabadszellemű” filmjeit hagyományosnak lehet nevezni formailag. Az IndieWire szerint a film „szerelmes levél azokhoz az újságírókhoz, akiket egy amerikai lap párizsi kirendeltségéhez vezényeltek valamikor a 20. században”. A film három történetszálat követ majd.

Kutyák szigete

The French Dispatch nagyszerű színészekkel forog: Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton (eddig Anderson megszokott választásai), valamint Benicio del Toro, Jeffrey Wright és Timothée Chalamet. Mellettük pletykaként szóba került még Brad Pitt, Natalie Portman és Léa Seydoux.

A filmet Anderson írja, és mint általában, milliárdos finanszírozója, Steve Rales (Indian Paintbrush) állja a költségeket, tehát a film ismét a stúdiórendszeren kívül forog.

The French Dispatch bemutatása 2020-ra várható.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com