Hírek

Wes Anderson visszatér első zeneszerzőjéhez az új francia musicaljében

Wes Anderson tizedik játékfilmje Franciaországban készül, és Mark Mothersbaugh szerzi a dalait.

Az 1950-es évek Franciaországában fog játszódni Wes Anderson új musicalje – legalábbis a pletykák szerint. Annyi bizonyos, hogy a rendező augusztus óta Angoulême-ben, Franciaországban keres helyszíneket az új filmjéhez, a forgatás 2019 elején kezdődne.

Az IndieWire információi szerint az új projekt dalszerzője nem más, mint Mark Mothersbaugh, akivel a rendező az első négy filmjében dolgozott együtt: a debütáló Petárdában, az Okostojásban, a Tenenbaum, a háziátokban és az Édes vízi életben. Az utolsó, 2004-es közös munka óta viszont Anderson áttért Alexandre Desplat-ra, azaz tizenöt év kihagyás után kérte fel újra Mothersbaugh-t. Ám ettől még elképzelhető, hogy ismét Desplat szerzi a filmzenét, Mothersbaugh pedig csak a dalokért felel.

Az új film forgatása jövő februárban kezdődhet, és várhatóan legalább négy hónapig tart. Idén Anderson a Kutyák szigetét mutatta be, amely forgatókönyvével és animációs filmként is a díjszezon egyik esélyese.

A rockzenészként is ismert Mark Mothersbaugh – Anderson filmjei mellett – a 21 Jump Street, a Thor: Ragnarök és legutóbb a Hotel Transylvania 3. zenéjéből lehet ismerős, jövőre pedig A Lego-kaland 2-ben is az ő dallamai csendülnek majd fel.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..