Hírek

Wes Anderson Spanyolországban forgat Tilda Swintonnal

Szeptemberben kezdődik Wes Anderson és Tilda Swinton új filmjének forgatása.

Mind Wes Anderson, mind Tilda Swinton elzárkózott attól, hogy részleteket osszon meg a rendező következő filmjéről, de ennyit tudni lehet: Tilda Swinton játssza a főszerepet, Spanyolországban forgatnak szeptembertől, de a film nem Spanyolországról szól – írja a Variety.

A Madridtól délkeletre fekvő kisváros, Chinchón mellett már két hónapja készítik Anderson leendő filmjének díszleteit: ezek sivatagi tájat igyekeznek megjeleníteni (persze ettől a film még nem szükségképpen játszódik sivatagban). Az eredeti forgatási helyszín Róma lett volna, innen költöztek (ismeretlen ok miatt) Spanyolországba.

A texasi Anderson 2012 óta nem készített filmet az Egyesült Államokban: a Holdfény királyság volt az utolsó amerikai munkája, azóta minden filmje Európában játszódik és erőteljes európai hangulatot is jelenít meg. Legutóbbi befejezett filmje a The French Dispatch, amely nemsokára Cannes-ban vesz részt a versenyprogramban (egyébként Swinton négy másik filmjével is szerepel ugyanott).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com