Hírek

Itt a Spielberg féle West Side Story első előzetese

Leonard Bernstein kultikus musicaljét 60 éve nem filmesítették meg. Most kaptunk egy előzetest, amiből inkább még csak a hangulat látszódik, de nagyon színes lesz.


Hirdetés

A 2021-es Oscar-díj átadó ma hajnali gálájának egyik szünetében bemutatták 20th Century Studios legújabb dobását, West Side Story első hivatalos trailerét, amelyet a klasszikus eredetiből a legendás Steven Spielberg adaptált. Az első mozgóképek Inkább csak a film hangulatát mutatják, de valamelyest már megvilágítják a konfliktust is, ami a latino-amerikai ellentétek tűzi zászlajára.

A főszerepben Rachel Zegler és Ansel Elgort lesz látható. A Csillagainkban a hiba és a Nyomd, bébi nyomd! Főszereplője már ismerős, Zeglernek viszont ez lesz az első filmes szerepe.

A West Side Story kolumbiai anyától és amerikai apától származó fiatal énekesnőjét 30,000 lehetséges női főszereplő közül választották ki.

Ők ketten játsszák azt a két szerelmest, akik a New York-i ellenséges bandák összecsapásai között egymásba szeretnek.

A West Side Story eredetileg egy 1957-ben készült musical a Broadway-en, amelyet Arthur Laurents, Leonard Bernstein és Stephen Sondheim írt. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy ez is William Shakespeare Rómeó és Júlia című drámájának feldolgozása. A színdarabot korábban 1961-ben egyszer már megfilmesítették. Robert Wise volt a film rendezője, a főbb szerepekben pedig Natalie Wood, Richard Beymer és Rita Moreno játszott.

A jelenlegi produkciót 2020 decemberében tervezték bemutatni, a koronavírus- járvány miatt viszont egy évvel el kellett halasztani. Az idén már megvalósulni látszó projektben a rendező maga Steven Spielberg, a forgatókönyvet pedig Tony kushner írta. Zegler és Elgort mellett szerepet kapott még Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, Corey Stoll és Brian d’Arcy James. Az eredeti filmben játszó Moreno iskap egy szerepet. Az eredeti filmben látható Doc karaktert hozza most Valentina néven.

A West Side Story amerikai bemutatója december 10-re várható, amely várhatóan még abban a hónapban a hazai mozikba is megérkezik.

via Collider

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés