Hírek

Western lesz Robert De Niro, Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio új közös filmje?

Ahogy azt már korábban megírtuk, Martin Scorsese következő filmjében, a David Grann Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI című dokumentumregényén alapuló Killers of the Flower Moonban ismét összetereli két legnagyobb múzsáját, Robert De Nirót és Leonardo DiCapriót. A rendező a Premiernek adott interjújában most újabb részleteket osztott meg a készülő alkotásról.

A 10 Oscar-díjra jelölt Az ír után Martin Scorsese két legnagyobb múzsáját, Robert De Nirót és Leonardo DiCapriót egy 1921-22-ben, Oklahomában játszódó filmre tereli ismét össze. A direktor DiCaprióval eddig öt, De Niróval kilenc nagyjátékfilmet jegyez közösen, a két sztár 2015-ben a The Audition című rövidfilmben játszott először együtt. A Killers of the Flower Moon a rendező elmondása szerint western lesz:

Cowboyok vannak benne, akiknek autójuk, nem pedig lovuk van. A film nagyrészt az oszadzs indián törzsről szó, akik szörnyű földeket kaptak – és amiket imádtak, mondván, hogy ezt legalább a fehérek sosem akarják majd. Amikor aztán olajat találtak ugyanitt, az oszadzsok lettek a világ leggazdagabb emberei. Ezt követően – csakúgy, mint Yukon és Colorado bányászföldjein – a keselyűk csak leszálltak, a fehérek, az európaiak megérkeztek, és minden elveszett. Az alvilágnak olyan kontrollja volt ekkoriban minden felett, hogy sokkal valószínűbb volt, hogy valaki börtönbe megy egy kutya, mint egy indián meggyilkolásáért.”

Scorsese így folytatta: „Nagyon érdekes elgondolkodni a mentalitáson, amit ehhez vezetett. A civilizáció története Mezopotámiáig nyúlik vissza. A hettitákat meghódították, eltűntek, később azt mondták róluk, beolvadtak vagy még inkább felszívódtak. Lenyűgözni látni ezt a mentalitást, ami két világháborún keresztül is ismétli önmagát. És ami úgy hiszem, örök. Erről fogunk filmet készíteni.”

David Grann könyve azokra a gyilkosságokra fókuszál, melyeket az után követtek el, hogy olajat fedeztek fel az oszadzsok földjén. A gyilkosságok felkeltették az újonnan alakult FBI érdeklődését – az ügyet a filmben DiCaprio által alakított J. Edgar Hoover működése alatt sikerült felgöngyölíteni.

A Paramount égisze alatt a forgatás idén tavasszal indul, a premier várhatóan 2021-re esik majd.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..