Hírek

Díjazott a WGA, eggyel közelebb az Oscarhoz a Tűnj el! és a Szólíts a neveden

Armie Hammer és Timothée Chalamet a Szólíts a neveden című filmben

A hollywoodi írócéh a Tűnj el! című horrornak ítélte oda a legjobb eredeti forgatókönyv és a Szólíts a neveden című románcnak a legjobb adaptált forgatókönyv díját.

A filmes és televíziós kategóriák díjait vasárnap párhuzamosan New Yorkban és Los Angelesben adták át. A hollywoodi Beverly Hilton Hotelben Patton Oswald volt a gála házigazdája, New Yorkban pedig Amber Ruffin – írta a The Hollywood Reporter.

A Tűnj el! forgatókönyvét Jordan Peele, a film rendezője jegyezte. A Szólíts a neveden forgatókönyvét James Ivory írta André Aciman regénye nyomán.

A tévés mezőnyben a legjobb drámasorozat és legjobb új sorozat forgatókönyvéért A szolgálólány meséje íróit díjazták, a vígjátéksorozatok közül pedig Az alelnök nyert.

Hosszú program kategóriában jutalmazták a környezetszennyezéssel foglalkozó Flint című tévéfilm és a családon belüli bántalmazás témáját is érintő Hatalmas kis hazugságok íróit. A humoros talk show műfajból John Oliver műsora nyert és díjat kapott a Satruday Night Live is.

Az amerikai írócéh, a Writers Guild of America (WGA) díjai a The Hollywood Reporter beszámolója szerint a filmiparban uralkodó hangulatot tükrözték: az elismerésekkel zömmel olyan produkciókat jutalmaztak, amelyek

hosszú ideje elhallgatott vagy marginalizált témákra hívták fel a figyelmet, kritikusan, szatirikusan tekintettek az igazságtalan társadalmi feltételekre.

A WGA-trófeákat megbízható Oscar-előrejelzésnek tekintik. Tavaly februárban a Holdfény kapta a céh díját a legjobb eredeti forgatókönyvért. Az Oscar-gálán a film három szobrot kapott, köztük a legjobb film és a legjobb forgatókönyv Oscarját.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com