Hírek

Whitney Houston hangja újra szárnyal – I Wanna Dance With Somebody előzetes

Újabb aranytorkú énekesnő élete elevenedik meg vásznon: az I Wanna Dance With Somebody a tíz éve elhunyt Whitney Houstonról szól.

Whitney Houston mindössze 48 éves volt, amikor 2012 februárjában belefulladt a saját fürdőkádjába. A hatszoros Grammy-díjas, nemes egyszerűséggel a The Voice (a Hang) becenevet viselő énekesnő csodás zenei örökséget hagyott hátra, ám ahogy az lenni szokott, az élete tele volt megpróbáltatásokkal.

A popsztár életéről az életrajzi filmek szakértője, a négyszeres Oscar-jelölt Anthony McCarten (A mindenség elmélete, A legsötétebb óra, A két pápa) írt forgatókönyvet, a rendező pedig a Harriet – Szabadság vagy halál rendezőnője, Kasi Lemmons. A főszerepet Naomi Ackie alakítja, de felbukkan a filmben Stanley Tucci is. A brit színésznő felbukkant korábban egyebek mellett a Lady Macbethben, a Skywalker korában, A ki***tt világvégében és a Master of None-ban.

Bár film az I Wanna Dance With Somebody címet viseli, az új előzetesben a szupersztár egy másik világslágere hallható, a Több mint testőrben felcsendülő I Will Always Love You, ami rögtön meg is alapozza a képsorok drámai hangvételét.

A magyar forgalmazásban az I Wanna Dance With Somebody – A Whitney Houston-film címet viselő darab karácsonykor kerül mozikba, december 22-től látható.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!