Hírek

Ki szidta anyámat? – Wicked Little Letters előzetes

A 2023-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált Thea Sharrock igaz történeten alapuló brit fekete komédiája, amiben egy angol tengerparti városka női lakóinak címzett trágár levelek íróját próbálják kézre keríteni.

Az 1920-as években szokatlan botrány rázza meg Littlehampton városát, amikor a közösségükben élő nők durva káromkodásokkal teli leveleket kapnak kézhez. A mélyen konzervatív helyi Edith Swan (Olivia Colman) megvádolja a bűnténnyel szomszédját, a szabadelvű és hangos személyiségű ír bevándorló Rose Gooding-ot (Jessie Buckley), akiből hamar az első számú gyanúsított lesz. Miután azonban Edith váratlanul barátságot köt Rose-zal, rájönnek, hogy nem a nő a tettes. Ez arra készteti őket, hogy összefogjanak a városuk többi nőjével, hogy megtalálják az igazi gyanúsítottat.

A film egy könnyed, de közben végtelenül trágár és pofátlan angol vígjátéknak ígérkezik, ami ismét összehozza Olivia Colman-t és Jessie Buckley-t az Az elveszett lány után.

Maggie Gyllenhaal fesztiválkedvenc első rendezésében egymás fiatal és időskori verzióját alakították, ráadásul mindketten begyűjthettek egy Oscar jelölést a szerepükért. A filmet a Mielőtt megismertelek és az Ivan, az egyetlen direktora, Thea Sharrock dirigálta és a főleg színészi szerepeiről ismert Jonny Sweet írta. Colman és Buckley mellett Timothy Spall, Gemma Jones és Anjana Vasan erősíti a stábot.

A Wicked Little Letters 2024. február 23.-án kerül mozikba az Egyesült Királyságban. Magyar bemutatódátum még nincs.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com