Hírek

Will Smith bohókás karakteréből a gettó komoly hangja – készül a Bel-Air reboot

Bel-Air-Will-Smith

Will Smith producerként tér vissza a Kaliforniába jöttem sorozathoz, de a készülő Bel-Air nem vígjáték, hanem dráma lesz.

Will Smith karrierjének hajnalán hatalmas lökést adott a színésznek a Kaliforniába jöttem (Fresh Prince of Bel-Air) széria. Smith most visszatér a szegény környékről a jómódú rokonokhoz kerülő fiú történetéhez, csak most producerként. A készülő remake pedig meg sem marad vígjátéknak,

az egyelőre Bel-Air címen futó sorozat komoly dráma lesz – tudta meg a Variety.

A sorozat alapötletét Morgan Cooper videója adta, aki újragondolta az NBC komédiáját és egy realistább, komorabb hangvételű fan-made előzetest gyártott a nem létező sorozathoz. A videó YouTube-on öt és fél millió megtekintésnél jár, ennyi elég volt, hogy Will Smith is felfigyeljen rá.

A Bel-Air jelenleg streaming-csatornát keres magának. A lehetőségek közt szerepel az HBO Max is, ahol az eredeti sorozatot nézheti amerikai közönség. Morgan Cooper részt vesz a projektben, mint író és mint rendező egyaránt. Will Smith egyelőre producerként egyengeti a széria útját, arról nincs hír, hogy fog-e szerepet vállalni a sorozatban.

Az eredeti Kaliforniába jöttem az NBC csatornáján futott 1990-től 1996-ig. A hat évad alatt 150 epizód készült. A sorozat koncepciója, hogy a philadelphiai szegénysorból származó fekete fiú (Smith) a nagybátyjához kerül a Los Angeles-i gazdagnegyedbe, Bel-Air-be. Az eredeti sorozatban a sültös sapkás Smith és a módos környékbeliek számos humoros szituációval szórakoztattak, most ugyanez az alaphelyzet drámaként méretteti meg magát.

A széria Will Smith-t az amerikai álomgyár tetejére repítette. Karrierje során olyan nagysikerű filmekben szerepelt, mint A függetlenség napja, a Men in Black – Sötét zsaruk trilógia, az Én, a robot, vagy a Legenda vagyok. A közelmúltban Smith a Disney élőszereplős Aladdinjában játszotta Dzsinit, illetve Martin Lawrence mellett harmadszorra is az egyik rosszfiú bőrébe bújt a Bad Boys harmadik részében. Utóbbit alig mutatták be, máris elkezdték előkészíteni a negyedik rész forgatását.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com