Hírek

Will Smith elébe ment a bajnak?

Az idei Oscar-gála legnagyobb botrányát követően Will Smith önként lemondott az akadémiai tagságáról. De ezzel vége is lenne a történetnek?

Nem valószínű. Lassan egy hete már, hogy a filmes világ és az internet népe is azon a bizonyos pofonon csámcsog, amely elcsattant előző vasárnap az Oscar-díjak kiosztása közben.

Egy valóban ízléstelen viccet követően Will Smith egyszerűen felsétált az éppen díjat átadni készülő Chris Rockhoz és megpofozta őt.

Ezután pedig hangosan és finoman szólva sem a legszebb szavakat használva közölte a színész-komikussal, hogy ne vegye a szájára a felesége nevét. A vicc ugyanis Jada Pinkett Smith kopaszra nyírt hajára reflektált, miközben a színésznő egészségügyi okok miatt kényszerült megválni hajától.

Természetesen Smith reakciója megrázta mind a jelenlévőket, mind a gálát követő közönséget. Az Akadémia hivatalos fegyelmi eljárást indított az egyébként idén a Legjobb férfi főszereplőnek választott alkotó ellen, aminek a kimenetele április 18-án derül majd ki. Will Smith azonban nem várta meg, hogy kirúgják a tagok közül, önként mondott le a posztról – írja a Deadline.

Ezzel együtt sem merült egyelőre fel, hogy vissza kellene adni a díját.

És a vélemények nagy része szerint erre nem is fog sor kerülni.

A színész egyébként a díj átvevését követően könnyek között kért elnézést, noha Chris Rocknak csak napokkal később címzett személyes bocsánatkérést.

Az Akadémiához köthető szálak azonban csak egy részét jelentik a potenciális következményeknek, hiszen Hollywood ritkán lép gyorsan túl az ilyesféle botrányokon. Még akkor is, ha nem lesz rendőrségi ügy az esetből, ahogy ahhoz egyelőre Rock tartja magát.

Will Smith Antoine Fuqua Emancipation című fekete rabszolgákról szóló filmjében érkezne legközelebb a nézők elé, ha az egész botrány nem hat ki a premierdátumra. Emellett másik három filmje tart az előmunkálatoknál, a Netflix fantasy-zsarufilmje, a Bright pedig a következő években kapja meg a folytatást, amelyben szintén visszatérne Smith. Egyelőre egyik szerepből sem rúgták még ki, ahogy azt tették Johnny Depp vagy Armie Hammer esetében.

Persze botrány és botrány között is van különbség!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com