Hírek

Will Smith és Jay Z az HBO legújabb minisorozatában

will-smith-jay-z- Will Smith és Jay Z játssza a főszerepet az egyelőre cím nélkül futó HBO minisorozatban, mely egy tragikus 1955-ös eseményt dolgoz fel, mely során egy fiatal fekete fiút brutálisan megöltek – írja a variety.com.

A Mississippiben történt kegyetlen eset egészen ártatlanul indult, majd tragédiába fulladt. Az akkor 14 éves Emmett Till többször is randevúra hívta egy kis bolt fehér alkalmazottját, a 21 éves Carolyn Bryant, aki azonban rendszeresen elutasította Till közeledését. Végül Bryan férje és annak féltestvére egy nap felbukkant Till nagybátyjának házánál, elvitték a fiút, megkínozták, megölték, majd egy folyóba dobták a testét. Az eset hatalmas felháborodást keltett és tömegek vettek részt Till temetésén.

Az egyelőre cím és író nélkül futó, előreláthatólag hat órás minisorozatot Aaron Kaplan (Titkok és hazugságok, Laura rejtélyei) készíti majd. A produkció két főszereplője azonnal elvállalta a szerepet, és büszkék rá, hogy részt vehetnek a történet elmesélésében.

Jay Z és Will Smith egyébként másodszorra dolgozik együtt, legutóbb az Annie című zenés film producerei voltak közösen.

A szomorú esetet 2003-ban a PBS is képernyőre vitte egy oknyomozó dokumentumfilm keretein belül (The Murder of Emmett Till).

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com