Hírek

Megérte a pofozkodás? – Will Smith-t 10 évre tiltották el az Oscar-gálától

Az Akadémia rendezvényein nem jelenhet meg a következő évtizedben Will Smith, de a díjakra jelölhetik ettől függetlenül.

„De hát az asszony becsületét védte!” – hangoztak az ilyen, és ehhez hasonló vélemények Will Smith közbelépése kapcsán, miután a humorista Chris Rock humorizált (vagy csak próbált) a 2022. március 27-én megrendezett Oscar-átadón. Jada Pinkett Smith egészségügyi okok miatti kopaszságán élcelődni azonban nem volt kellően ártatlan poénkodás, hiszen Will odament és lekevert egyet a komikusnak. Később Smith átvette a díjat a Richard királyban nyújtott alakításáért, ahol könnyekkel küszködve kért bocsánatot a résztvevőktől, két nappal később pedig egy Instagram-posztban magától Chris Rocktól is.

Az eset azóta hivatkozási alap, hisz ilyet nem nagyon láthattunk egy ekkora médiafigyelmet kapó rendezvényen:

hogy az egyik jelölt/vendég felsétál a színpadra és megpofozza a neki nem tetsző dolgot mondót. Abba pedig már bele se menjünk, hogy Will Smith először nevetgélt a poénokon, majd később, felesége elégedetlenségét látván pipult be annyira, hogy elmenjen a tettlegességig.

Will Smith pofonját azóta rendesen feldolgozta a mémgyár, és a közbeszéd is sokat vitatkozott róla. Míg a nyugati média többnyire elítéli, és nem igazán igyekszik megértő lenni a színész erőszakos megnyilvánulásával, Magyarországon, ha körbe nézünk a kommentmezőben, főképp a pofon jogosságát, a család szentségét stb. emlegetik. Mindenesetre

Will Smith jelenleg futó projektjei – köztük a Bad Boys negyedik része – most parkolópályán állnak a színész PR-katasztrófája miatt.

Smith nemrég lemondott a filmakadémiai tagságáról, a szervezet pedig két hét után megszülte az ítéletét: a színész nem jelenhet meg a rendezvényeiken az elkövetkező tíz évben. Smith elfogadta a döntést.

Az elmúlt két hétben folyamatosan beszélt téma végére lassan pontot tehetünk. Legalábbis reméljük.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com