Hírek

William Shatner és Mark Hamill csillagot szeretne Carrie Fishernek Hollywoodban

William Shatner és Mark Hamill felvetette, hogy posztumusz csillagot kellene kapnia Carrie Fishernek a hollywoodi Hírességek sétányán.

A BBC News szerint Shatner, a Star Trek-sorozat sztárja a Twitteren hívta fel a figyelmet arra, hogy Fisher nem szerepel a 2600 halhatatlan között, akiknek nevét csillag őrzi a Hollywood Boulevardon. Egyúttal javasolta, hogy tenni kellene valamit az ügyben. Egy következő bejegyzésében már azt írta: megkeresi Fisher családját, hogy megtudja, mit gondolnak a dologról.

A Star Wars-filmek Leia hercegnője 2016-ban hunyt el. Életében nem nevezték a csillagra. Elképzelhető, hogy nem érdekelte ez az elismerés, ahogy például Prince kétszer is visszautasította a felkínált lehetőséget. De Angelina Jolie-nak, Brad Pittnek és Robert De Nirónak sincs csillaga Hollywoodban.

Bárkit lehet nevezni a csillagra, aki mögött legalább ötéves kiemelkedő szakmai múlt van televíziós, filmes, zenei, rádiós vagy színházi munkái révén. A nevezettnek egy nyilatkozatot is kell adnia arról, hogy elfogadja a csillagot, és megjelenik az ünnepélyes felavatásán, ha a nevezést elfogadják. A nevezési díj 40 ezer dollár (11,3 millió forint), amelyből a csillag elkészítését, az ünnepséget és a csillag gondozását fedezik.

A nevezések elfogadásáról a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara dönt. A posztumusz csillagokra öt év a várakozási idő.

Mark Hamill, aki Luke Skywalkert alakította a Star Wars-filmekben, és jó barátja volt Fishernek, a múlt héten vetette fel szintén a Twitteren, hogy ha eltávolítják Donald Trump csillagát, a helyére Carrie Fisheré kerülhet, aki valóban megérdemli. A közelmúltban ugyanis a nyugat-hollywoodi városi tanács felvetette, hogy Trump csillagát el kellene távolítani, mivel Trump szerintük egyebek mellett a nőkkel szemben tanúsított viselkedése miatt érdemtelenné vált a privilégiumra – emlékeztetett a brit hírportál.

A Hírességek sétányának bizottsága évente 30 személyt választ ki, akik csillagot kapnak.