Hírek

William Shatner kiállt Tarantino korhatáros Star Trek-filmje mellett

Egyesek kritizálni kezdték az R-besorolású Star Trek-mozifilm ötletét, miközben Quentin Tarantino bejelentette, a szkript elkészült.

Gene Roddenberry sci-fi franchise-a, mely az intergalaktikus lények és különböző nemzetiségű emberek békés és racionális együttműködését mutatja be, most átmehet durvába. Ha hozzáadjuk, hogy ennek a filmnek a forgatókönyvét Quentin Tarantino írta (és talán ő is rendezi majd), még szürreálisabb a koncepció. Mivel Tarantino eleve nem a szofisztikált stílusáról híres, a Star Trek pedig kifejezetten igen,

a rajongók máris elégedetlenek a készülő projekttel kapcsolatban.

Ezúttal William Shatner lépett közbe, hogy megvédje Tarantino munkáját. Az egykori Kirk kapitány tweetjében azt kérdezte a világtól: „Miért mérgelődnek ezen ennyire az emberek? Ha jól tudom, a Star Trek: Discoveryben is elejtenek pár káromkodást. Ezen nem kéne ennyire kiakadni.”

Bár a rajongók papíron jogosnak gondolhatják a Star Trek szellemiségének elárulását, a filmről még semmit nem tudunk Tarantino nevén kívül. Sem azt, hogy mit takar az R-besorolás, de még azt sem, hogy az ezt megelőző Star Trek-trilógiához kapcsolódik-e. A rendező csak annyit mondott, hogy a Volt egyszer egy Hollywood bemutatója után tud csak tárgyalni a Paramounttal a projekt kapcsán.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya