Hírek

Helen Mirren a frászt hozza rám – Szellemek háza előzetes

Helen mirren a Winchester (Szellemek háza) című filmben
Helen mirren a Winchester (Szellemek háza) című filmben

Ritkán látni horrorfilmben az Oscar díjas Helen Mirrent, a Spierig testvérek rémisztgetésére azonban elfoglalja a szellemek által épített házat. Winchester (Szellemek háza) előzetes.

Peter és Michael Spierig már korábban is bemutattak néhány műfaji filmet a sci-fivagy a horror műfajában, esetleg a kettő határáról. A 2009-es Daybreakers – A vámpírok kora Ethan Hawke-kal került a hazai mozikba 2010 áprilisában, majd 2014-ben ugyanő volt az Időhurok főszereplője.

Idén februárban debütál az Egyesült Királyságban, majd jut el hozzánk márciusban is a Szellemek háza című film, amiben Helen Mirren és Jason Clarke (Zero Dark Thirty, A majmok bolygója: Forradalom) képviseli a mágiát és a tudományt. Márpedig egy 500 szobás században, amit elvileg a szellemek építettek fel, mindig történik valami.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya