Hírek

Winter Is Here – előzetest kapott a Trónok harca jövő heti része

Előzetest kapott a Trónok harca 7. évadának 6. része. Az utolsó előtti epizódban tényleg itt a tél! Nézz, ámulj és várakozz velünk.

Az epizód augusztus 20-án kerül az HBO műsorára és Death Is the Enemy (A halál az ellenség) címen fut majd. Az epizódot az az Alan Taylor rendezi, aki korábban már 7 alkalommal is a kamera mögé ült a Trónok harca történetében. Taylor egyébként olyan filmeket is elhozott már a mozikba, mint a Thor: Sötét világ vagy a Terminátor: Genysis. A dominánsan sorozatokban tevékenykedő rendezőnek tehát nem lesz akkora kihívás mozi-élményt teremtenie a kisképernyőre.

Az epizód ráadásul az évad utolsó előttije, így mindenképpen fontosnak és izgalmasnak ígérkezik. Az előzetes alapján kijelenthetjük, hogy ha nem is zajlik le, de megindul A nagy csata a Másokkal és az Éjkirállyal. Közben azonban a többi frontot sem hanyagolja majd a rész, hiszen Arya és Sansa is biztosan szerepel majd benne.

Az évad egyébként bizonyos értelemben a legjobb, hiszen végre beindultak az események. Igaz, olykor meg is szaladt a ló a készítőkkel és kisebb-nagyobb logikátlanságok tarkítják az egyébként pörgősebb cselekményszálakat. Egyre jobban körvonalazódik, hogy merre próbálják terelni a nézőt, noha az igazi a lenne, ha megmaradna a bárki-bármikor meghalhat elv és jönnének az új, fájó meglepetések és fordulatok.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.