Hírek

Szerelemről és árulásról szól Woody Allen új filmje, a Wonder Wheel

A Wonder Wheel – Az óriáskerék a rendező gyermekkorának helyszínére kalauzol.

Kate Winslet, Jim Belushi, Justin Timberlake és Juno Temple főszereplésével december 7-én kerül a hazai mozikba legújabb filmje, a Wonder Wheel – Az óriáskerék, mely az 50-es években, New York egyik utánozhatatlan hangulatú városrészében játszódik. Coney Island mindig is különleges helyet foglalt el Woody Allen szívében, az Annie Hall-ban Alvy Singer gyermekkori otthona is a zakatoló Ciklon hullámvasút alatt kapott helyet.

Woody Allen számos kedves emléket őriz Coney Islandről, hisz gyerekként gyakran látogatott el oda. „A fénykorát ugyan jóval a születésem előtt élte, de azért még a gyerekkoromban is elég izgalmas hely volt. Mindig lenyűgözött az a sok különös ember, az a rengeteg program, az a pezsgés! Azt gondoltam kiváló lenne egy drámai történet helyszíneként” – nyilatkozta a 82 éves rendező.

Olvastad már a kritikánkat a filmről?

Mint sok más Allen film, a Wonder Wheel – Az óriáskerék is a szerelem és árulás témái körül forog. „Olvass bár görög drámát, Stendhalt, Tolsztojt vagy Dickenst, a szerelmi kapcsolatok mindegyikben jelenlevőek, hiszen annyi ember életébe hoznak gyötrődést, szítanak viszályokat. Megannyi összetett, mély, intenzív, zavaros és drámai érzéshez és helyzethez vezetnek. Engem különösen a nők problémái vonzottak mindig is. Az évszázadok során a pasik egyre kevésbé hajlamosak kimutatni a fájdalmukat. A férfiakban kódolva van a szenvedés palástolása. Pont, mint mikor az ütőjátékost eltalálja a dobójátékos, a lényeg, hogy ne adja jelét a fájdalomnak. Ezzel szemben a nők mindig nyíltabban kezelték az érzéseiket” – teszi hozzá Woody Allen.

Az ’50-es években játszódó filmben – melyet az Apokalipszis most három Oscar-díjas operatőre, Vittorio Storaro fényképezett – négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában. Az érzelmileg labilis Ginny (Kate Winslet – A felolvasó, A szabadság útjai), aki korábban színésznő volt, most pincérnőként dolgozik. Férje, Humpty (Jim Belushi – Kutyám, Jerry Lee, Jim szerint a világ) egy szedett-vetett körhintát üzemeltet több-kevesebb sikerrel. Mickey (Justin Timberlake – Rossz tanár, Barátság extrákkal), a fiatal életmentő arról álmodozik, hogy író lesz belőle, a fiatal Carolina (Juno Temple – St. Trinian’s, Bakelit), Humpty lánya pedig, bár régóta elhidegült apjától, most kénytelen a házában meghúzni magát, miután gengszterek elől menekül.

A Wonder Wheel – Az óriáskerék az első nagyjátékfilm, melyet az Amazon önállóan gyártott és forgalmaz. Magyarországon 2017. december 7-től a Cinetel forgalmazásában feliratosan fut majd a mozikban.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés