Hírek

Wonder Woman, a Box Office királynője

Hosszú évek óta az első női szuperhősről szóló film a Wonder Woman. A közönség ezt a várakozást egy remek első hétvégés bevétellel hálálta meg.

100,5 millió dollár értékben vásároltak jegyet az amerikaiak a hétvégén a DC új filmjére. Globálisan ez az összeg 223 millióra emelkedik. Kínában ezek a számok jóval többet jelentenek, ugyanis ott minden idők negyedik legjobb hétvégéjét hozta a Warner filmjei közül.

Rekordot is döntött a film, ugyanis Patty Jenkins mostantól a legjobb első hétvégés bevételt hozó női rendező. Ezzel megelőzte Sam Taylor-Johnsont, aki A szürke ötven árnyalatával érdemelte ki a címet – ott 85,1 milliót hozott a film.

A Box Office Mojo adatai szerint a hétvége a nagy visszesésekről is szólt.

A Karib-tenger kalózai új része 65.7%-kal kevesebb embert érdekelt, mint korábban. Emellett egyre csökken az érdeklődés a májusi blockbusterek (Alien: Covenant, A galaxis őrzői vol. 2., Arthur király) iránt – itt 50%-ot meghaladó számokról beszélhetünk.

A Wonder Woman mellett az új belépő a szintén szuperhősös animációs film, a Captain Underpants nyitott a második helyen, ám sikerről egyelőre még nem beszélhetünk az esetében. A magyar premierjéről pedig egyelőre nincs információnk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..