Hírek

Wonder Woman Kleopátra bőrébe bújik!

Gal Gadot Cleopatra

Természetesen nem időutazásról van szó. Gal Gadot, Wonder Woman megszemélyesítője és a szuperhősfilm rendezője, Patty Jenkins az egyiptomi királynőről készít filmet.

A Wonder Woman első részét sikerre vivő páros az ókori történelem legendás alakjáról, Kleopátráról készít filmet – olvasható a Collideren. A duó immáron harmadszor dolgozik együtt, hiszen a világjárvány miatt régóta bemutatásra váró Wonder Woman 1984-et is közösen hozták tető alá.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Ez nem az első eset lesz, hogy filmet forgatnak a Nílus királynője néven is ismert VII. Kleopátra Philopatór nevű uralkodónőről.

Egyiptom utolsó fáraójának életét eleddig két jelentős hollywoodi filmfeldolgozás idézte fel.

1934-ben Claudette Colbert, míg az 1963-as, szélesebb körben ismert változatban Elizabeth Taylor személyesítette meg a királynőt.

Az évtizedek során olyan rendezők szerették volna leforgatni a maguk Kleopátra-verzióját, mint David Fincher, Ang Lee, vagy épp Denis Villeneuve, és olyan A-ligás színésznők kacérkodtak a szereppel, mint Angelina Jolie vagy Lady Gaga. Most azonban arról adtak hírt a jelentősebb orgánumok, hogy

Patty Jenkins – rendezői minőségben – és Gal Gadot – mint főszereplő aláírták a szerződést.

Laeta Kalogridis írja majd a forgatókönyvet, aki egyebek mellett a Viharsziget, a Nagy Sándor, a hódító és az Alita: A harc angyala szkriptjeit is elkövette. A film forgalmazási jogait a Paramount Pictures nyerte el olyan ellenfelekkel szemben, mint a Universal, az Apple, a Warner Bros. és a Netflix.

A produkció egyébként Gadot ötletéből indult ki. Később aztán bevették a csapatba Kalogridist, hogy megkezdjék a kutatómunkát és a történet megírását. A film cselekményének részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Producerekként az Atlas Entertainment képviseletében Charles Roven, a Pilot Wave Motion Picturestől pedig Gal Gadot férje, Jaron Varsano felügyelik a munkálatokat.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés