Hírek

A Wonder Woman a Top5 szuperhősfilm között

A Wonder Woman bekerült a filmtörténet eddigi legtöbb bevételt hozó szuperhősfilmjei közé: többet hozott, mint az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Vasember 3.

A Patty Jenkins rendezte blockbuster a hétvégén elérte a 409,5 millió dollárt észak-amerikai bevételben, így már felülmúlja az Amerika Kapitány: Polgárháború 408 millió és a Vasember 3. 409 millió dollárját – írja a TheWrap. És a film növekedése még nem állt meg: számos moziban vetítik még a tartósan népszerűnek bizonyult szuperhős-adaptációt.

Az elit klubban a Wonder Woman mellett most két DC és két Marvel film tanyázik: A sötét lovag; A sötét lovag: Felemelkedés; a Bosszúállók; valamint a Bosszúállók: Ultron kora. Patty Jenkins filmje most a DC javára billenti a mérleget.

A DC-nek sikerült a filmek terén a Marvel nyomába érnie

írtuk kritikánkban; egyre inkább úgy tűnik, hogy a kezdetben gyatra minőségű filmeket szállító DC-univerzum népszerűségben és így bevételben is elérheti (majd valaha) a száguldó Marvel-sorozatot.

Külön öröm, hogy „ez az első olyan egészestés film, ami női főszereplővel dolgozik, ráadásul egy rendezőnőre bízták az elkészítését”.

A Wonder Woman ráadásul egy szempontból jócskán túlteljesíti összes vetélytársát: ez a 409,5 millió dolláros bevétel a nyitóhétvégéhez képest 3,97-szeres szorzót jelent. Eddig még a legjobb szorzó (az első Pókemberé 2002-ből)  is csak 3, 53-szoros hazai összbevételt jelentett, és, mint mondtuk, a Wonder Woman még mindig folyamatosan termeli a bevételt: a rekord szorzó a film nem lankadó népszerűségére, a közönség körében élvezett kivételes jó hírére utal.

A Top5-ben elfoglalt, előkelő hely azonban máris veszélyben van: nemsokára érkezik a Marvel részéről a Végtelen háború, a DC részéről pedig Az Igazság Ligája; mindegyikben ott a potenciál, hogy még grandiózusabb pénztermő gyárrá váljék. Az Igazság Ligája – amelyben Wonder Woman ismét szerepel – november 16-án érkezik a hazai mozikba.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com