Hírek

Már tudjuk, milyen Timothée Chalamet Willy Wonka szerepében

A Paddington-filmek készítője, Paul King álmodta nagyvászonra a flúgos csokigyáros, Willy Wonka eredetéről szóló történetet. A karácsony környékén érkező alkotásról megjöttek az első külföldi vélemények.

Az idei karácsonyi szezon filmfelhozatala nem tűnik igazán izgalmasnak. Ha az ember nem akar szuperhősfilmet nézni az Aquaman és az elveszett királyság képében, az egyetlen ünnepi hangulatú, nagyszabású családi mozinak a Wonka tűnik. Timothée Chalamet ezúttal Gene Wilder és Johnny Depp után öltheti magára a különc csokoládémágnás öltözetét, hogy egy musicalbe mártott mézédes finomságban mesélje el a figura eredetét.

A produkcióban olyan színészek szerepelnek még az ifjú Chalamet mellett, mint Olivia Colman, Rowan Atkinson, Sally Hawkins, Keegan-Michael Key és

Hugh Grant, aki Wonka segédjeit, az umpa-lumpákat kelti életre.

Az első vélemények már megérkeztek Paul King új filmjéről, amely inkább az 1971-es Mel Stuart féle Willy Wonka és a csokoládégyár esztétikáját követi, mintsem Tim Burton 2005-ös vízióját. Bár nem beszélnek hibátlan alkotásról, kellemes év végi mókaként írják le az élményt:

„A Wonka egy szuper cukrászsütemény, tele tökéletes mennyiségű bájjal, szeszélyességgel és szomorúsággal, tiszta képzelettel és ragyogó, pörgős dalbetétekkel. Timothée Chalamet egy igazi karizmagyár. Az elkötelezettsége mámorító. Hugh Grant különösen vakmerő ebben a szerepben”

„Timothée Chalamet már önmagában is ok arra, hogy megtekintsük a Wonkát. Végtelenül elbűvölő és öröm nézni. A film körülötte nem olyan jó, de élvezetes. A történet és a hangvétel összekülönbözik, így egy kicsit zavaros. Mégis, tele van vidámsággal, a dalok pedig elragadóak.”

„A Wonka egy szuper bájos élmény, amelyet Timothée Chalamet kivételes és tökéletes alakítása hajt. Elég bolondos tud lenni, és van néhány cselekményelem, amely kissé vékonyka, de ez nem tudta megakadályozni, hogy egy ilyen hihetetlenül édes legyen, egy nagy adag őszinteséggel, amely megmelengette a szívemet.”

„A Wonka megdöbbentően jó. Paul King leszállította a Paddingtont, csak felnőtteknek. Wonka egy férfi Mary Poppins benne! A film képes a saját lábára állni és olyan szórakoztató, mintha egy Broadway előadást néznénk. Az ünnepi szezon legnagyobb filmje, ez kétségtelen.”

További vélemények a Variety gyűjtésében találhatók. A Wonka december 14-től látható a hazai mozikban.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com