Hírek

Woody Allen 50. filmje után visszavonul a filmezéstől

Woody Allen jelenleg a Wasp 22 című filmjén dolgozik. Ez lesz a rendező 50. és egyben utolsó filmje, ugyanis bejelentette visszavonulását – olvashattuk az IndieWire oldalán.

Wood Allen idén 86 éves és éppen Párizsban forgatja 50. filmjét. Azonban a La Vanguardia spanyol újságnak a visszavonulásáról beszélt. A Wasp 22 című utolsó filmje egy thriller lesz és teljes egészében Franciaországban készül majd. A rendező 50. filmjét történet szempontjából a Match Point című 2005-ös filmjéhez hasonlította.

Woody Allen pályáját magánéleti botrányai törték meg az elmúlt időben. A témáról olvashattunk többek között önéletrajzában is: „Az Apropó nélkül egyik legégetőbb kérdése az volt, hogy reflektál-e majd Allen az őt körülvevő évtizedes botrányra és gyermekmolesztálási vádakra. A rövid válasz: igen, ráadásul megdöbbentő bőbeszédűséggel. Az olvasót két komor alternatíva szorítja sarokba. Az első opció, hogy egy hétéves lányt pedofil apja molesztált úgy, hogy az elkövető később börtönbüntetés híján megúszta az ügyet. A második opció, hogy eszkábált, hamis tanúvallomások méltánytalanul bojkottálják egy művész pályáját, magánéletét is megnyomorítva ezáltal.” olvashatjuk Farkas Boglárka Angéla recenziójában. Illetve az HBO egy dokumentumfilmmel is előállt Allen kontra Farrow címmel.

Amikor a visszavonulásáról beszélt, egyáltalán nem a teljes visszavonulásról volt szó.

Filmet már nem fog készíteni, de írni igenis tervez. Egy regény megírásán gondolkodik, bár már előző könyvéhez is nehezen talált kiadót a botrányok miatt. A filmezéstől való visszavonulás egyik okaként a filmforgalmazási szokások megváltozását említette. Woody Allen, ahogy sokan mások, a mozipremiereket szerette, az új streaming rendszer nem az ő világa. Egy biztos, a Wasp 22 készülőben van!

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com