Hírek

Novemberben jön Ujj Mészáros Károly sorozatgyilkosos thrillerje

Fotó: Pintér Leó

Az X – A rendszerből törölve egyik különlegessége, hogy Kulka János ezzel a filmmel tér vissza a vászonra.

November 1-jén kerül a mozikba Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér rendezőjének régen várt következő filmje, az X – A rendszerből törölve.

A történet szerint Éva (Balsai Móni) zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság összefügg, és egy sorozatgyilkos műve.

Fotó: Pintér Leó

Ám Éva használhatatlan. Férje öngyilkossága óta pánikbeteg és a mániáival küzd. Ekkor felkerül a központba egy új tiszt. Péter (Schmied Zoltán) meglátja kolléganője különleges tehetségét és meglátja benne a nőt is. Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába.

A szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozat gyökerei a régmúltba nyúlnak és nagyhatalmú emberekhez vezetnek.

Az X – A rendszerből törölve főszerepeit játszó színészek jó része már a Lizában is együtt dolgozott a rendezővel: a bűnügyet felfedező, majd a rejtélyes ügy nyomába eredő rendőröket Balsai Móni, Schmied Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs alakítja, de fontos feladatot kapott Fekete Ernő, Molnár Áron, Szabó Győző, Básti Juli, Szirtes Ági, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán is.

Fotó: Pintér Leó

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Focusfox gyártásában született thrillert az InterCom forgalmazza.

Avatar

IC Press

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya