Hírek

Novemberben jön Ujj Mészáros Károly sorozatgyilkosos thrillerje

Az X – A rendszerből törölve egyik különlegessége, hogy Kulka János ezzel a filmmel tér vissza a vászonra.

November 1-jén kerül a mozikba Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér rendezőjének régen várt következő filmje, az X – A rendszerből törölve.

A történet szerint Éva (Balsai Móni) zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság összefügg, és egy sorozatgyilkos műve.

Fotó: Pintér Leó

Ám Éva használhatatlan. Férje öngyilkossága óta pánikbeteg és a mániáival küzd. Ekkor felkerül a központba egy új tiszt. Péter (Schmied Zoltán) meglátja kolléganője különleges tehetségét és meglátja benne a nőt is. Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába.

A szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozat gyökerei a régmúltba nyúlnak és nagyhatalmú emberekhez vezetnek.

Az X – A rendszerből törölve főszerepeit játszó színészek jó része már a Lizában is együtt dolgozott a rendezővel: a bűnügyet felfedező, majd a rejtélyes ügy nyomába eredő rendőröket Balsai Móni, Schmied Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs alakítja, de fontos feladatot kapott Fekete Ernő, Molnár Áron, Szabó Győző, Básti Juli, Szirtes Ági, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán is.

Fotó: Pintér Leó

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Focusfox gyártásában született thrillert az InterCom forgalmazza.

IC Press

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..