Hírek

Szuperhős-HORROR!? Jöhet!

Belefáradtál a szuperhősök langyos kis kalandjaiba? Itt egy új próbálkozás: a Fox horrorfilmeket keresztez az X-Mennel!

A 2018 áprilisára várható The New Mutants („Az új mutánsok”) film érkezését a 20th Century Fox stúdió elnök-vezérigazgatója, Stacey Snider jelentette be még az év elején.

A film az utóbbi évek történeteinek egy oldalága: egy csapat tini történetét meséli el X professzor iskolájában. A főhősök egy részével már találkozhattunk: itt lesz például a Deadpoolból Negasonic (Brianna Hildebrand), sőt állítólag a Charles Xaviert három részben eljátszó James McAvoy is feltűnik majd – írtuk korábban.

Most azonban az első filmet rendező Josh Boone (Csillagainkban a hiba) egyenesen azt nyilatkozta, hogy a The New Mutants film egy egész sorozatot is elindíthat, és ez a sorozat

a horror különböző típusait vegyíti az X-Mennel.

Az a megközelítésünk, hogy a horror-műfajt a képregényfilmeken át vizsgáljuk, és mindegyik film jól megkülönböztethető horror-típus lesz” – árulta el Boone. – „A filmek azokból a nagy eseményekből merítenek majd, amelyeket mindannyian úgy szeretünk a képregényekben” – idézi a ThePlayList.net.

Az áprilisi filmhez már meg is érkezett az első előzetes, és hangulatában valóban jócskán különbözik a megszokott szuperhős-hangvételtől:

Semmi szuperhős-kosztüm, semmi szupergonoszok. Nagyon, nagyon más lesz, mint bármi eddigi” – büszkélkedett Boone korábban.

Az biztos, hogy a Fox nyitott a kísérletezésre. Mind a Deadpool, mind a Logan vadonatúj, addig nem is sejtett csavarokat vitt a szuperhős-zsánerbe, és – nem véletlenül – mindkettőt kritikai hozsánna és a közönség imádata övezte.

A The New Mutants film, vagyis Boone szerint legalább trilógia, az X-Men egészen új generációjának ad teret, és így a feltörekvő színész-generációnak is kiugrási lehetőséget nyújt. Maisie Williams (Arya a Trónok harcában), Anya Taylor-Joy (Széttörve) és Charlie Heaton (Stranger Things) vezeti a gárdát.

Az első The New Mutants film 2018. április 13-án nyit az Egyesült Államokban (így valószínűleg 12-én Magyarországon). Kíváncsian várjuk, vajon bevételi adatok valóban lehetővé teszik-e egy sorozat beindítását – annyi biztos, hogy a horror izgalmas új ízt kölcsönözhet a szabvány-megoldásokba kissé belefáradni látszó szuperhős-filmek számára.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.