Hírek

Szuperhős-HORROR!? Jöhet!

Belefáradtál a szuperhősök langyos kis kalandjaiba? Itt egy új próbálkozás: a Fox horrorfilmeket keresztez az X-Mennel!

A 2018 áprilisára várható The New Mutants („Az új mutánsok”) film érkezését a 20th Century Fox stúdió elnök-vezérigazgatója, Stacey Snider jelentette be még az év elején.

A film az utóbbi évek történeteinek egy oldalága: egy csapat tini történetét meséli el X professzor iskolájában. A főhősök egy részével már találkozhattunk: itt lesz például a Deadpoolból Negasonic (Brianna Hildebrand), sőt állítólag a Charles Xaviert három részben eljátszó James McAvoy is feltűnik majd – írtuk korábban.

Most azonban az első filmet rendező Josh Boone (Csillagainkban a hiba) egyenesen azt nyilatkozta, hogy a The New Mutants film egy egész sorozatot is elindíthat, és ez a sorozat

a horror különböző típusait vegyíti az X-Mennel.

Az a megközelítésünk, hogy a horror-műfajt a képregényfilmeken át vizsgáljuk, és mindegyik film jól megkülönböztethető horror-típus lesz” – árulta el Boone. – „A filmek azokból a nagy eseményekből merítenek majd, amelyeket mindannyian úgy szeretünk a képregényekben” – idézi a ThePlayList.net.

Az áprilisi filmhez már meg is érkezett az első előzetes, és hangulatában valóban jócskán különbözik a megszokott szuperhős-hangvételtől:

Semmi szuperhős-kosztüm, semmi szupergonoszok. Nagyon, nagyon más lesz, mint bármi eddigi” – büszkélkedett Boone korábban.

Az biztos, hogy a Fox nyitott a kísérletezésre. Mind a Deadpool, mind a Logan vadonatúj, addig nem is sejtett csavarokat vitt a szuperhős-zsánerbe, és – nem véletlenül – mindkettőt kritikai hozsánna és a közönség imádata övezte.

A The New Mutants film, vagyis Boone szerint legalább trilógia, az X-Men egészen új generációjának ad teret, és így a feltörekvő színész-generációnak is kiugrási lehetőséget nyújt. Maisie Williams (Arya a Trónok harcában), Anya Taylor-Joy (Széttörve) és Charlie Heaton (Stranger Things) vezeti a gárdát.

Az első The New Mutants film 2018. április 13-án nyit az Egyesült Államokban (így valószínűleg 12-én Magyarországon). Kíváncsian várjuk, vajon bevételi adatok valóban lehetővé teszik-e egy sorozat beindítását – annyi biztos, hogy a horror izgalmas új ízt kölcsönözhet a szabvány-megoldásokba kissé belefáradni látszó szuperhős-filmek számára.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya